2.12.13

Κ.Καραμανλής: Ετοιμάζει επάνοδο ή παίζει ρόλο "εγγυητή" για να μη διαλυθεί το κόμμα;

Η νέα παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ότι δεν θα δεχθεί να είναι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές αν συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχει προκαλέσει αναστάτωση στο εσωτερικό της Ν.Δ., αν δεν επρόκειτο ήδη για το αποτέλεσμα ενός κύκλου συζητήσεων και διεργασιών για την… επόμενη ημέρα.
Οι διεργασίες αυτές έχουν στόχο τη «διάσωση» της παράταξης της Ν.Δ. η οποία οδεύει ολοταχώς στη διάλυση λόγω των εξοντωτικών μέτρων που λαμβάνει σε βάρος των Ελλήνων, αντί της δήθεν «επαναδιαπραγμάτευσης» του μνημονίου που υπόσχονταν προεκλογικά ο κ. Σαμαράς.

Στο εσωτερικό του κόμματος ορισμένοι πιστεύουν πώς ο κ. Καραμανλής μπορεί να παίζει το ρόλο του «εγγυητή» και να συσπειρώσει τους «κεντροδεξιούς» σώζοντας (όσο μπορεί να σώσει) την παράταξη.
Κάποιοι άλλοι κύκλοι από τη Συγγρού αναφέρουν πώς ίσως να υπάρχει και το ενδεχόμενο «επανόδου» του πρώην πρωθυπουργού με τον ίδιο στόχο. Να μην υποστεί συντριβή στις επόμενες εκλογές, αφού η πολιτική Σαμαρά που εκφράζεται μέσω του κ. Στουρνάρα θεωρείται βέβαιο πώς θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα.
Ο κ. Καραμανλής είχε παρέμβει και πριν λίγους μήνες λέγοντας πώς «δεν πρόκειται να ψηφίσω νέα μέτρα», ενώ μέσω βουλευτών-στενών συνεργατών του έχει αντιταχθεί σε νομοσχέδια που έχει επιχειρήσει να περάσει η κυβέρνηση, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην ηγεσία της.
Με την άρνηση του να κατέβει υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές αν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας υπάρχει και ο Γ. Στουρνάρας, ο πρώην πρωθυπουργός «συσπειρώνει» γύρω του τους βουλευτές του κόμματος που θεωρούν τον υπουργό Οικονομικών persona non grata.
Και ο λόγος πέραν της οικονομικής πολιτικής είναι και οι δηλώσεις του στιλ «οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται» και ότι «στην Ελλάδα δεν υπήρχε φόρος ακινήτων», σε μία περίοδο που οι πολίτες έχουν γονατίσει από τους απανωτούς φόρους και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε καν στις βασικές τους ανάγκες, όπως στην η εξασφάλιση φαγητού.
Οι δηλώσεις αυτές του κ. Στουρνάρα, προκάλεσαν τη μήνη βουλευτών της Ν.Δ. καθώς απέδειξαν πώς ο υπουργός Οικονομικών, αλλά και η κυβέρνηση, δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στηρίζει τον κ. Στουρνάρα, το έχει δηλώσει και δημοσίως και όπως φαίνεται θέλει να του εξασφαλίσει μία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή ακόμη και στο Ευρωκοινοβούλιο προκειμένου να τον διασώσει.
Οι βολές λοιπόν του κ. Καραμανλή μάλλον δεν στρέφονται προς τον κ. Στουρνάρα, αλλά προς την ηγεσία της Ν.Δ., καθότι πιστεύεται ότι η ανταμοιβή του υπουργού Οικονομικών που εφαρμόζει μία καταστροφική πολιτική θα καταντήσει το κόμμα απόκκομα που θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου το οποίο παλεύει να πιάσει το 5% για να εκλέξει ευρωβουλευτή.
Το ερώτημα όμως είναι, αν και ο Κώστας Καραμανλής μπορεί να παίξει το ρόλο του «εγγυητή» και φυσικά να αναστρέψει μια πορεία προς το γκρεμό, ο οποίος πλησιάζει ολοένα και περισσότερο.
 defencenet.gr