13.12.13

«Συναγερμός» για κοντέινερ με τοξικά στο λιμάνι του Πειραιά

«Συναγερμός» έχει σημάνει από χθες το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά για το περιεχόμενο ενός κοντέϊνερ, για το οποίο εξετάζεται εάν περιέχει χημικά απόβλητα.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Pireas2day.gr όλα ξεκίνησαν, γύρω στις 7 το πρωί, κατά την φόρτωση του πλοίου μεταφοράς κοντέϊνερ «Ραβέννα» στην προβλήτα του ΟΛΠ, οπότε και λόγω του κυματισμού και των ανέμων το κοντέϊνερ προφανώς κάπου χτύπησε και ενώ είχε φορτωθεί στο πλοίο διέρρευσε ένα υγρό και έντονη δυσοσμία «έπνιξε» την περιοχή.

Ο πλοίαρχος του πλοίου γνωστοποίησε ότι σταματάει την φόρτωση και δεν θα αναχωρήσει εάν δεν διευκρινιστεί το είδος του υγρού ενώ ταυτόχρονα ανησυχία επικράτησε και σε εργαζόμενους.
Αμέσως, ειδοποιήθηκαν οι υπηρεσίες του ΟΛΠ και το λιμεναρχείο και έσπευσαν χημικός και υπεύθυνος τεχνικής ασφάλειας του Οργανισμού προκειμένου να διευκρινιστεί το είδος του υγρού και κυρίως εάν είναι τοξικό αλλά και εάν υπάρχει κίνδυνος για τους εργαζόμενους.
Παράλληλα, στο λιμάνι πήγε και ειδική μονάδα για να κάνει τις αναγκαίες εργαστηριακές δειγματοληψίες.
Ωστόσο, η καθυστέρηση στην φόρτωση του πλοίου έχει θέσει εκτός λειτουργίας δύο γερανογέφυρες του ΟΛΠ, καθυστερώντας την φόρτωση άλλων πλοίων.
Σύμφωνα, πάντα, με πληροφορίες τα κοντέϊνερ με τα ίδια χαρακτηριστικά ήταν 4 και είχαν φτάσει στον Πειραιά με άλλο πλοίο από την Θεσσαλονίκη. Γι’ ακούστηκαν φήμες ότι περιείχαν τοξικά απόβλητα από την Χαλκιδική, τα οποία απομακρύνονται όπως- όπως.
pireas2day.gr
http://www.e-nautilia.gr