26.12.13

ΕΝΩ ΕΠΕΚΕΙΤΟ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ...Αφαίρεσαν τα εντάλματα σύλληψης από τον εισαγγελέα!


Άνωθεν εμπόδια στο έργο του καταγγέλλει στην Τουρκία ο εισαγγελέας που χειρίζεται τις έρευνες για το νέο σκάνδαλο, δωροδοκιών και διαφθοράς που έχει ξεσπάσει στη γειτονική χώρα.
 
Σήμερα Πέμπτη. ο αρμόδιος εισαγγελέας για το δεύτερο γύρο της πολύκροτης έρευνας γύρω από το σκάνδαλο κυβερνητικής διαφθοράς ανακοίνωσε πως έχει παρεμποδιστεί από το να συνεχίσει το έργο του.
 
«Έμαθα πως με απομακρύνουν από τα καθήκοντά μου χωρίς εξήγηση, ενώ τα εντάλματα έρευνας και κατασχέσεων, και οι εντολές για συλλήψεις [επίσης πάρθηκαν από εμένα].
 
Η ευθύνη πλέον πέφτει στον επικεφαλής της εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης [...] Όλοι οι συνάδελφοί μου και το κοινό θα πρέπει να γνωρίζουν πως εμποδίστηκα από το να συνεχίσω το καθήκον μου»,
 
διεμήνυσε μέσω γραπτής δήλωσής του ο πολύπειρος εισαγγελέας Μουαμέρ Ακάς, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει χειρισθεί ευαίσθητες και βαρυσήμαντες υποθέσεις, όπως το σκάνδαλο Εργκενεκόν.
 
Η ανακοίνωση Ακάς έρχεται ώρες αφότου τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο υιός του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Μπιλάλ, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα στόχος του δεύτερου γύρου των ερευνών. Τα εν λόγω δημοσιεύματα δεν έχουν επιβεβαιωθεί.
 
Παράλληλα, η ανακοίνωση του κ. Ακάς ουσιαστικά επιβεβαίωσε προγενέστερα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, που ανέφεραν ότι η Αστυνομία έχει αρνηθεί να προβεί σε νέες συλλήψεις παρά την έκδοση σχετικών ενταλμάτων.
 
Ο εισαγγελέας επιβεβαίωσε πως υπάρχουν εντάλματα συλλήψεων που δεν έχουν εκτελεστεί, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε με ανώτατους αστυνομικούς αξιωματούχους χθες Τετάρτη.
 
«Με τη μη εκτέλεση των αποφάσεων των δικαστηρίων, οι αστυνομικοί διοικητές διέπραξαν έγκλημα. Έδωσαν επίσης 'χώρο' στους υπόπτους να λάβουν μέτρα, να διαφύγουν, ή να πειράξουν τα στοιχεία», δήλωσε ο κ. Ακάς.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr