4.12.13

ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "Θερμή" αντίδραση από Μόσχα: "Μην πειράξετε ούτε τρίχα από τις καλόγριες"

Οι ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται στη Συρία τόσο σε επίπεδο πληροφοριών, όσο και σε επίπεδο ενεργούς εμπλοκής με μονάδα ειδικών δυνάμεων έxουν εμπλακεί στην αναζήτηση των 12 Ελληνορθόδοξων καλογραιών που απήχθησαν από ισλαμιστές από την πόλη Μααλούλα και πιο συγκεκριμένα από το ναό της Αγίας Θέκλας στην Συρία.
Οι πρώτες πληροφορίες των ρωσικών υπησρεσιών αναφέρουν ότι υπεύθυνοι για την απαγωγή των καλογραιών και την πιθανή σφαγή των υπολοίπων, είναι οι Τσετσένοι ισλαμιστές μισθοφόροι, όπως και στην περίπτωση των δύο απαχθέντων Μητροπολιτών, που ήταν θύματα Τσετσένων ισλαμιστών μισθοφόρων, μια πληροφορία που μετέδωσε το defencenet.gr άμεσα και επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες αργότερα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ.

Οι Ρώσοι είναι διατεθειμένοι να εμπλέξουν και την ομάδα απελευθέρωσης ομήρων Spetsgruppa "A" η οποία είχε εμπλακεί στην επιχείρηση απελευθέρωσης του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του Συρο-ορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Γρηγόριου Yohanna Ibrahim.
Οι δύο Μητροπολίτες δολοφονήθηκαν, όμως, σχεδόν άμεσα με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην αναζήτηση των τάφων τους.
Πριν λίγο ο Κωνσταντίνος Ντολγκόφ, εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ για τα ανθρώπινα δικαιώματα απηυθυνε προειδοποίηση με νόημα στους Τσετσένους:
“Καλούμε αυτούς που κρύβονται πίσω από την απαγωγή να επιστρέψουν άμεσα τις μοναχές, χωρίς να… αγγίξουν ούτε μία τρίχα τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα λογοδοτήσουν. Καλούμε την διεθνή κοινότητα να καταδικάσει απερίφραστα αυτή την ειδεχθή ενέργεια".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr