9.12.13

Ο στρατηγός στη Σούδα

Αργησε, λόγω της παρ’ ολίγον αμερικανικής επέμβασης στη Συρία ον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά ήρθε. Ο λόγος για τον αρχηγό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ο οποίο επισκέφθηκε τη Σούδα και στη συνέχεια την Αθήνα κατόπιν πρόσκλησης του Έλληνα ομολόγου του, αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Μιχάλη Κωσταράκου. 

Σύμφωνα με το «Εθνος», ο Μάρτιν Ντέμπσεϊ χθες το πρωί πέταξε κατευθείαν από τη Σούδα για την Αθήνα. Εξού και εμφανίστηκε λίγο καθυστερημένος στη συνάντησή του με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος στη συνέχεια τον πήρε από το χέρι και τον πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου για να δει τον Αντώνη Σαμαρά. Το «διά ταύτα» είναι ότι η Ελλάδα έχει αναβαθμιστεί στα μάτια των Αμερικανών λόγω των εξελίξεων στη Συρία, εξού και οι συναντήσεις είχαν πολλή γεωπολιτική ανάλυση. 


Κατά τα λοιπά, όπως αναφέρει η στήλη, προχωρά η υλοποίηση του «οδικού χάρτη» για την ελληνοαμερικανική αμυντική συνεργασία, που είχε συμφωνηθεί κατά τη συνάντηση του Αβραμόπουλου στην Ουάσινγκτον με τον Αμερικανό ομόλογό του Τσακ Χέιγκελ. Το κλου είναι ότι άμεσα θα προχωρήσει η δωρεά πλεονάζοντος υλικού από την αμερικανική πλευρά.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ