25.12.13

Οι διάλογοι που «καίνε» τον Τομπούλογλου


Σοκ προκαλεί η είδηση της σύλληψης επ’ αυτοφώρω του προέδρου του Νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» για εκβίαση και παθητική δωροδοκία επιχειρηματία. 

Ο Χάρης Τομπούλογλου αναμένεται σήμερα το πρωί μαζί με τον 40χρονο συνεργό του να μεταφέρει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών που έχει αναλάβει τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του. 

Η αντίστροφη μέτρηση για την σύλληψη του προέδρου του «Αγλαΐα Κυριακού» ξεκίνησε πριν από περίπου μία εβδομάδα όταν το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της ΓΑΔΑ ανέλαβε την υπόθεση μετά από καταγγελία προέδρου διαφημιστικής και έθεσε υπό παρακολούθηση τον Χάρη Τομπούλογλου. 


Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 54χρονος εκβίαζε τον πρόεδρο διαφημιστικής εταιρείας ότι εάν δεν του καταβάλλει το ποσό που απαιτούσε τότε θα κήρυσσε έκπτωτη την εταιρεία του από το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή», συνολικού ύψους 190.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία είχε ήδη αναλάβει το έργο μετά από διαγωνισμό. 

Τελικά στήθηκε μία μεγάλη επιχείρηση κατά την οποία ο ενδιάμεσος του προέδρου της διαφημιστικής ήταν «καλωδιωμένος» από την αστυνομία και κατέγραφε τις συναντήσεις με τον Χάρη Τομπούλογλου. Μετά από τις διαπραγματεύσεις, που έχουν καταγραφεί σε κάμερα, του προέδρου του νοσοκομείου και ενδιάμεσου συμφωνήθηκε τελικά να πληρωθεί το ποσό των 25.000 ευρώ. Στη συνέχεια ο Χάρης Τομπούλογλου παρέδωσε τα χρήματα στο 40χρονο συνεργό του και λίγο αργότερα συνελήφθησαν και οι δύο. 

Στις καταγεγραμμένες συνομιλίες που «καίνε» ο Χάρης Τομπούλογλου φέρεται να λέει: «Δεν είμαι εγώ μ.... να κονομάνε όλοι από δουλειές και εγώ να μην παίρνω μία αυτή την εποχή». Σε άλλη συνάντηση που καταγράφηκε από την κρυφή κάμερα απείλησε ανοιχτά ότι θα καταγγείλει τον διαγωνισμό που κέρδισε η εταιρεία. «Θα καταγγείλω τον διαγωνισμό. Θα τους καταστρέψω. Δεν θέλω καμία επικοινωνία μαζί τους» φέρεται να λέει ο Χάρης Τομπούλογλου. στην κρυφή κάμερα. 

«Τόσα λεφτά κυκλοφορούν για εμάς δεν έχει; Τώρα θα κάνουμε ‘’χρυσές δουλειές’’. Θα σου βγάλω και εσένα ένα ποσό» φέρεται να είπε στον ενδιάμεσο της διαφημιστικής ο πρόεδρος του «Αγλαΐα Κυριακού». Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είχε φτιάξει και το πρακτικό του διοικητικού συμβουλίου που θα έθετε εκτός του έργου την διαφημιστική εταιρεία, παρά το γεγονός ότι είχε κερδίσει τον σχετικό διαγωνισμό. 

Σχεδόν αμέσως μετά τη σύλληψη του η ΝΔ ανακοίνωσε τη διαγραφή του Χάρη Τομπούλογλου, που υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, για αντιδεοντολογική συμπεριφορά. «Με απόφαση που πήρε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Χάρης Τομπούλογλου, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος» ανέφερε η ανακοίνωση της Συγγρού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ουδείς στο Μέγαρο Μαξίμου έπεσε από τα σύννεφα με τις αποκαλύψεις για τον πρόεδρο του «Αγλαΐα Κυριακού», καθώς η έρευνα σε βάρος του έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και ήταν ενήμεροι τόσο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας. 

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε από το Ίδρυμα «Αγλαΐα Κυριακού» να παύσει από τα καθήκοντα του προέδρου τον Χάρη Τομπούλογλου και να ζητήσει την παραίτηση του από τη θέση του ισόβιο μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος.