26.12.13

Ο κόσμος συνήθισε τις μίζες όπως «η γριά τα σύκα»

Διακρίνονται από δεξιά Κάντας, Σμπώκος, Τσοχατζόπουλος

Σε άλλες εποχές αν ακούγαμε για τα εκατομμύρια που δόθηκαν για μίζες για τα εξοπλιστικά, πιθανότατα να παθαίναμε εγκεφαλικό.
 Οι εφημερίδες θα είχαν επί μήνες πρώτο θέμα τον Κάντα, κι όχι αν θα γίνουν εκλογές τώρα ή το 2016, ούτε την αιθαλομίχλη που, πάντως, είναι κρίσιμο θέμα.

Κι όμως, σήμερα ο Κάντας και οι αποκαλύψεις του περνάνε στο… ντούκου. Να είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων που μας κάνει να είμαστε πιο… χαλαροί. Ή μήπως έχει «μάθει η γριά στα σύκα»; Πράγμα που σημαίνει ότι μήπως επί χρόνια οι μίζες σφύριζαν σαν σφαίρες πάνω από τα κεφάλια μας κι εμείς συνηθίσαμε τόσο πολύ που πιστεύουμε ότι είναι κάτι φυσιολογικό; 
μίζα... μεταμφιεσμένη!!!


«Έπαιρνα τόσες μίζες που δεν τις θυμάμαι», είπε ο Κάντας κι εμείς τον κοιτάμε σα χαζοί. Εμείς που δεν έχουμε να πληρώσουμε την εφορία, που δεν πάμε να πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας, που καθυστερούμε τη δόση του δανείου γιατί το αφεντικό μας καθυστερεί το μισθό.

Εμείς που δεν έχουμε ούτε να αγοράσουμε κοτόπουλο αντί για γαλοπούλα ακούμε για 14 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό, για 600.000 ευρώ που έπεσαν στο τραπέζι, για άλλα 2 εκατ. ευρώ και κάνουμε ότι δεν έχει γίνει τίποτε. Λες και είναι ψεύτικα λεφτά από τη Μονόπολη.

Πραγματικά λεφτά είναι, δικά μας χρήματα που κάποιοι τα έπαιρναν με τη σέσουλα. Έφτιαξαν ένα σύστημα που έμοιαζε με «ρουφήχτρα» εκατομμυρίων, έγιναν ζάμπλουτοι κι εμείς βράζουμε στο ζουμί μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε δύο πράγματα:

Το πρώτο είναι ότι οι αποκαλύψεις για τις απίστευτες μίζες που δόθηκαν αφορούν κυρίως την περίοδο που το «σημιταριό» έκανε κουμάντο στη χώρα. Δεν ξέρουμε αν οι Πασόκοι ήταν τόσο απρόσεκτοι. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο Ακης και τα «ψυχοπαίδια» του έτρωγαν με χρυσά κουτάλια.

Το δεύτερο είναι ότι όλοι αυτοί που διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται τις αμυντικές δαπάνες της χώρας «πουλούσαν» πατριωτισμό την ώρα που έβαζαν ολόκληρο το χέρι στο βάζο με το μέλι.

Ενώ δηλαδή ο Ακης και η παρέα του μας μιλούσαν για το αμυντικό δόγμα της Ελλάδας, για την ισχυρή ασπίδα με σκοπό την αντιμετώπιση του εχθρού εξ ανατολών, τελικά ο εχθρός ήταν μέσα στο σπίτι μας. Πιο μεγάλο κακό μας έχουν κάνει όλοι αυτοί οι μιζαδόροι που καταχράστηκαν εκατομμύρια ευρώ παρά ο προαιώνιος εχθρός εκ Τουρκίας.

Και σήμερα, που ο Κάντας «κελαηδάει» όλοι εμφανίζονται έκπληκτοι, ωσάν να μη γνώριζαν τίποτε. Οι δημοσιογράφοι έχουν συγκλονιστεί από τις αποκαλύψεις. Ποιοι, οι ίδιοι δημοσιογράφοι και τα μέσα ενημέρωσης που ήξεραν ότι οι έμποροι όπλων κάνουν καθημερινά βόλτες σαν τα κοράκια γύρω από το Πεντάγωνο. Που ζητούσαν ραντεβού με τον υπουργό έναντι αμοιβής, που οι βαλίτσες πήγαιναν κι έρχονταν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Επ’ αφορμή των αποκαλύψεων του Κάντα μήπως πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν όλοι να είναι υποκριτές; Δημοσιογράφοι, βουλευτές, υπουργοί, όλο το σύστημα. Διότι και τους εμπόρους όπλων γνωρίζουν, και τους μεσάζοντες και αυτούς που τα «άρπαζαν» επί χρόνια. Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι να συγκρίνει κάποιος μεγαλόσχημος τον βίο που διάγει ένας πρώην γραμματέας εξοπλισμών με τα εισοδήματά του; Ομοίως και για το πώς ένας υπουργός δεν είχε παντελόνι να φορέσει και ξαφνικά εμφανίζεται με βίλες, κότερα, ταξίδια σε πολυτελείς προορισμούς και ακριβά αυτοκίνητα.

Και τι να πούμε άραγε για ορισμένους δημοσιογράφους του ρεπορτάζ άμυνας που έχουν γίνει πάμπλουτοι; Με τι, με το μισθό τους; Όλα αυτά δεν μπορεί να τα ελέγξει ο κ. Θεοχάρης που θέλει να πάρει τα σπίτια των φτωχών;

Ξέραμε και ξέρουμε, λοιπόν, ότι γίνεται μεγάλο φαγοπότι με ότι έχει σχέση με δημόσιο χρήμα. Με τα εξοπλιστικά, με το ΕΣΠΑ, με τις προμήθειες στα νοσοκομεία. Διότι ακόμη και σήμερα που η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού κάποιοι κάνουν «δουλίτσες». Ίσως όχι τόσο ακριβές όπως τα εκατομμύρια του Ακη και του Κάντα, αλλά όταν ο μισθός έχει φτάσει 400 ευρώ το να παίρνει από μια δουλειά 5-6 εκατομμύρια ε, δεν το λες και μικροδουλίτσα.

Λένε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ατιμωρησία και έχουν δίκιο. Κάποια στιγμή, όμως, έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και οι λιγότεροι έξυπνοι πιάνονται στη φάκα. Αρκεί να θέλει και το πολιτικό σύστημα να κινήσει τις διαδικασίες. Ας προσέχουν, λοιπόν, όσοι πιστεύουν ότι ο κόσμος θα κάνει το… κορόιδο μια ζωή. Οι φυλακές έχουν θέσεις για όλους. Και για το σύστημα ΠΑΣΟΚ και για το σύστημα ΝΔ και για τα περιφερόμενα και ανεξέλεγκτα λαμόγια.
 
 http://www.antinews.gr/2013/12/25/239954/