5.12.13

Έμπρακτη στήριξη από τη Σεούλ ζητεί ο Κ. Παπούλιας, που επισκέπτεται επίσημα την Κορέα


Την έμπρακτη ανταπόκριση της Σεούλ στη δύσκολη περίοδο που διέρχεται η Ελλάδα, ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά την αντιφώνησή του προς την πρόεδρο της Νότιας Κορέας, σε δείπνο που παρέθεσε η κ. Παρκ Γκέουν-Χάι προς τιμή του.
Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η επενδυτική παρουσία της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα είναι, όπως είπε, σε χαμηλά επίπεδα, όπως και οι εισαγωγές ελληνικών προϊόντων, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η επίσκεψή του στη Νότια Κορέα θα συμβάλει στην ενδυνάμωση των ελληνοκορεατικών σχέσεων.

«Ευελπιστώ ότι το επιχειρηματικό συνέδριο και η υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης ανάμεσα στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και την Ομοσπονδία Κορεατικής Βιομηχανίας (FKI) θα δώσουν μια νέα ώθηση. Προσβλέπουμε επίσης, στην αύξηση του αριθμού των  πολιτών της Κορέας που επιλέγουν την Ελλάδα ως τόπο διακοπών τους», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να προσθέσει ότι μεγάλο περιθώριο σύσφιξης των διμερών σχέσεων υπάρχει και στον χώρο του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.
Ο κ. Παπούλιας υπενθύμισε ότι η Ελλάδα δεν συνδέεται με την Ν. Κορέα μόνο με δεσμούς αμοιβαίας εκτίμησης, συνεννόησης και συνεργασίας, αλλά και «με δεσμούς αίματος», όπως είπε.
«Στις δύσκολες στιγμές, η Ελλάδα ήταν πάντοτε αλληλέγγυα με την Κορέα και θα παραμείνει ισχυρά παρούσα. Στον πόλεμο της Κορέας ήμασταν εδώ.  Σε ό,τι αφορά στη σύγχρονη περίοδο σημειώνεται ότι   ιδίως από το 2004 οι Έλληνες πλοιοκτήτες τοποθετούν όλο και περισσότερες παραγγελίες τους στα ναυπηγεία της Κορέας», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Διαβεβαίωσε επίσης πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέκεται αλληλέγγυα στη Σεούλ, υποστηρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται  για την οριστική ειρήνευση στην κορεατική χερσόνησο, αλλά και για την διατήρηση καλών γειτονικών σχέσεων στην ευρύτερη περιοχή.
Ναυτεμπορική