24.12.13

Παραστρατιωτική συμμορία Πακιστανών με άδειες παραμονής (!!!) εξάρθρωσε η ασφάλεια!

Στην απαγωγή ενός 27χρονου από τα Καλύβια Αττικής και σε επεισόδιο με πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών, ενέχεται μεταξύ άλλων, σπείρα επικίνδυνων Πακιστανών κακοποιών που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ..

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που οργάνωσαν και πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη, στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων Αττικής, τέσσερα από τα μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 57, 43, 27 και 50 ετών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες είναι οι δράστες της απαγωγής ενός 27χρονου Έλληνα, το βράδυ της 5ης Ιουλίου 2013, στα Καλύβια, ο οποίος κρατήθηκε όμηρος μέχρι το πρωί της 17ης Αυγούστου 2013, οπότε απελευθερώθηκε… στην περιοχή των Ναυπηγείων της Ελευσίνας.

Συγκεκριμένα, την 23.20 ώρα περίπου της 5ης Ιουλίου, πέντε από τους δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων, ιδιοκτησίας της μητέρας του θύματος, που βρίσκεται στα Καλύβια και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τον 27χρονο, ερεύνησαν τους χώρους της και αφαίρεσαν χρήματα.

Στη συνέχεια, οι τρεις από αυτούς μαζί με τον 27χρονο, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό του και αποχώρησαν από την επιχείρηση, ενώ οι υπόλοιποι δράστες διέφυγαν πεζή.

Μετά από διαδρομή δεκαπέντε λεπτών περίπου, όταν το αυτοκίνητο σταμάτησε και οι δράστες τον κατέβασαν από αυτό, τη στιγμή εκείνη προσπάθησε να διαφύγει απωθώντας τον έναν από αυτούς, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει αφού οι άλλοι δύο τον πρόλαβαν και τον ακινητοποίησαν ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Στη συνέχεια τον χτύπησαν στο κεφάλι με αντικείμενο, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

Όταν συνήλθε, αντιλήφθηκε ότι του είχαν δεσμεύσει τα χέρια και τα πόδια και βρισκόταν στο πορτ-παγκάζ ενός άλλου αυτοκινήτου – σημειώνεται ότι το δικό του εντοπίστηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο στην περιοχή Καρελά Κορωπίου – ενώ στο κεφάλι του οι δράστες είχαν τοποθετήσει μπλούζα. Μετά από είκοσι λεπτά περίπου πορείας, τον κατέβασαν και τον μετέφεραν σε ένα μικρό και σκοτεινό δωμάτιο, όπου και παρέμενε κατά τη διάρκεια της απαγωγής του.

Στο μεσοδιάστημα, οι δράστες ήλθαν αρκετές φορές σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους γονείς του 27χρονου, για την απελευθέρωση του οποίου ζητούσαν αρχικά ως «λύτρα» 3.000.000 ευρώ.

Ακολούθησαν πολυήμερες διαπραγματεύσεις και τελικά, με υπόδειξη των δραστών, την 15.08.2013, η οικογένεια του απαχθέντα άφησε το χρηματικό ποσό των 20.050 ευρώ, που είχαν τοποθετήσει σε πλαστική τσάντα, δίπλα σε κάδο, στη Ν. Χαλκηδόνα Αττικής.

Δυο ημέρες μετά, νωρίς το πρωί της 17.08.2013, οι δράστες αφού του έδεσαν τα μάτια με μαντήλι και τον έβαλαν στο πορτ-παγκάζ αυτοκινήτου, ύστερα από διαδρομή 50 λεπτών περίπου, τον άφησαν σε σημείο κοντά στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου και εντοπίστηκε από αστυνομικούς.

Ληστειες στα Καλύβια και πυροβολισμοί κατά αστυνομικών στα Μέγαρα

Μέλη της ίδιας σπείρας πραγματοποίησαν ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Λ. Μαρκοπούλου στα Καλύβια Αττικής (03.04.2013) και σε σπίτι ζευγαριού επί της Λεωφόρου Προφάρτας στα Καλύβια (19.05.2013).

Δύο από τους συλληφθέντες κακοποιούς, πυροβόλησαν κατά αστυνομικών που επιχείρησαν να τους ελέγξουν, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, στις 27.09.2013, τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., έπειτα από εντολή του κέντρου της Άμεσης Δράσης, προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν και να ελέγξουν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας NISSAN, χρώματος ασημί, το οποίο κινούνταν αρχικά στην οδό Αγίας Βαρβάρας στα Μέγαρα και στη συνέχεια στη Λ. Αλεποχωρίου, με κατεύθυνση το Αλεποχώρι.

Αντιλαμβανόμενος ο οδηγός του οχήματος τους αστυνομικούς ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη. Ο συνοδηγός του οχήματος πυροβόλησε επανειλημμένα, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, σε βάρος των αστυνομικών, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ οι δράστες κατάφεραν τελικά να διαφύγουν.

Ηγετικό ρόλο στην υπόθεση της αρπαγής φέρεται να είχε ο 57χρονος και ένας ομοεθνής του 36 ετών που αναζητείται, οι οποίοι μεταξύ άλλων, πραγματοποιούσαν και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Στο πλαίσιο των ερευνών, επιπλέον εξακριβώθηκε και αναγνωρίστηκε από τον παθόντα ο χώρος στον οποίο κρατήθηκε και συγκεκριμένα πρόκειται για ένα κτίσμα – αποθήκη που βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού Θήβας – Λιβαδειάς, στην περιοχή της Αλίαρτου Βοιωτίας.

Σε έρευνες σε διάφορες οικίες που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-διαβατήριο Πακιστανικών Αρχών,

-βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για άδεια παραμονής,

-βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ. και βεβαίωση μεταβολής ατομικών στοιχείων φυσικού προσώπου,

-δίκαννο κυνηγητικό όπλο βελγικής κατασκευής με κομμένο το ξύλινο κοντάκι του και την μεταλλική του κάννη,

-μαύρο τσαντάκι με (14) κυνηγητικά φυσίγγια,

-μαχαίρι και μπαλτάς,

-159 σφραγισμένα πακέτα σύνδεσης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας και

-σακίδιο πλάτης μέσα στο οποίο υπήρχαν λευκοπλάστ και διάφορα πλαστικά γάντια.

Επίσης, εντοπίστηκε το NISSAN που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη διάρκεια της αρπαγής, αλλά και στις λοιπές εγκληματικές τους πράξεις, χωρίς πινακίδες και χωρίς διακριτό αριθμό πλαισίου, σε αγροτεμάχιο στην περιοχή «Σακ Κυριακίου» στην Αλίαρτο Βοιωτίας.

Το αυτοκίνητο και τα υπόλοιπα κατασχεθέντα πειστήρια έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Σε βάρος των συλληφθέντων και 6 ακόμα ομοεθνών τους, που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, εκβίαση, ληστεία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατά συρροή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Σημειώνεται ότι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν κατηγορηθεί και συλληφθεί κατά το παρελθόν για συναφή, καθώς και για άλλα αδικήματα, όπως αρπαγή, ληστεία, κλοπές, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παραβίαση περιοριστικών όρων, λαθρεμπόριο κ.ά., ενώ ο 57χρονος συλληφθείς Πακιστανός, αρχηγικό μέλος της οργάνωσης έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Τα συλληφθέντα μέλη οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτική ανάκριση.

pakistanoi apagogi1 23-12-2013

pakistanoi apagogi2 23-12-2013

pakistanoi apagogi3 23-12-2013

www.directnews.gr


olympia