2.12.13

Μία νεκρή γυναίκα στο Άργος απο τις πλημμύρες - "Βούλιαξε" η Πελοπόννησος

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της από τις πλημμύρες στο Άργος. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο υπό ποιες συνθήκες, αλλά η έντονη βροχόπτωση στην περιοχή της Πελοποννήσου έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Το τραγικό περιστατικό έρχεται σε συνέχεια των καταστροφών στη Ρόδο που άφησαν πίσω τους τέσσερις νεκρούς.
Εκτιμάται πώς η γυναίκα έχασε τη ζωή την από την πλημμύρα που προκάλεσαν και τις τεράστιες ζημιές στο Άργος οι δύο ποταμοί που διέρχονται από την πόλη, ο Ξηριάς και η Πάνιτσα, οι οποίοι υπερχείλισαν.
Η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε λίγο μετά τις 6 το πρωί από την Πυροσβεστική που κλήθηκε να κάνει άντληση υδάτων από υπόγειο πολυκατοικίας. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πώς ήταν ηλικίας 50 χρόνων.

Οι περισσότεροι δρόμοι στο Άργος έχουν πλημμυρίσει καθώς επίσης και πολλά υπόγεια σπίτια, καταστήματα και αποθήκες. Σε ορισμένους δρόμους, στο ανατολικό κυρίως τμήμα της πόλης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία.
Η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχτεί 20 κλήσεις για βοήθεια, ενώ προβλήματα έχουν και τα χωριά Νέα Κίος, Σκαφιδάκι και Κεφαλάρι. Την ίδια στιγμή, έχουν ανέβει αρκετά τα νερά και είναι δύσκολη η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - 'Αργους, από τους Μύλους προς το 'Αργος.
Προβλήματα με πλημμύρες έχει και η περιοχή της Κυπαρισσίας. Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 12 κλήσεις, για άντληση υδάτων, ενώ το σοβαρότερο πρόβλημα εστιάζεται στο 64ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πύργου - Μεθώνης στο ύψος του χωριού Τερψιθέα, όπου λόγω των νερών στο οδόστρωμα γίνεται μικρή εκτροπή της κυκλοφορίας, μέσω του χωριού Σπηλιά.Επίσης πολλά νερά υπάρχουν στο οδόστρωμα της εθνικής οδού Κυπαρισσίας - Καλού Νερού.
Καθίζηση έχει προκληθεί στον δρόμο που οδηγεί στην Νεμέα, στο 2ο περίπου χιλιόμετρο μετά τον κόμβο Νεμέας, στο 116 χιλιόμετρο του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης και έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τη Νεμέα διεξάγεται μέσω του κόμβου Αρχαίας Νεμέας.
Λόγω κατολισθήσεων διεξάγεται από το ένα ρεύμα η κυκλοφορία στην παλαιά Εθνική οδό Τρίπολης - 'Αργους, 4 χιλιόμετρα περίπου από τον Αχλαδόκαμπο.
Παράλληλα, από τις 8.00 το βράδυ, είναι κλειστή λόγω κατολισθήσεων η παλαιά εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Πλάτανου Αιγιαλείας. Τα οχήματα που κινούνται προς Αθήνα εκτρέπονται στη νέα εθνική, μέσω του κόμβου της Πούντας, ενώ τα οχήματα που κινούνται προς Πάτρα, εκτρέπονται στον κόμβο της Ακράτας.
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, έχουν δημιουργήσει μικρής έκτασης προβλήματα, κυρίως λόγω της πτώσης δέντρων, ενώ το πορθμείο του Ρίου - Αντιρρίου παραμένει κλειστό. Αντίθετα, κανονικά διεξάγεται η κίνηση στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.
Η κακοκαιρία πλήττει ολόκληρη τη χώρα δημιουργώντας προβλήματα ενώ τις επόμενες ώρες θα «χτυπήσει» την Αττική και τη Βοιωτία, τμήμα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες.
Τρίκαλα: Συνεχίζεται από το απόγευμα του Σαββάτου η χιονόπτωση στα ορεινά των Τρικάλων. Ανοιχτοί οι δρόμοι και επιθεώρηση του αντιπεριφερειάρχη Χρ. Μιχαλάκη στα «δύσκολα σημεία».  Το ύψος του χιονιού είναι στους 5-10 πόντους στα ορεινά της Καλαμπάκας και από τη θέση «Τζιατζιά» (πριν από το χιονοδρομικό του Περτουλίου) και πάνω.
Ήπειρος: Με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, κάνει γνωστό ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ. την Κυριακή και τη Δευτέρα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Για το λόγο αυτό, εφιστάται η προσοχή των πολιτών και καλούνται οι Δήμοι να βρίσκονται σε επιφυλακή και να είναι σε επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
Πάτρα: Συναγερμός σήμανε την Κυριακή στην Πυροσβεστική στην Πάτρα για πτώσεις δένδρων, αποκολλήσεις πινακίδων και μια σειρά άλλων ανάλογων περιστατικών. Το απόγευμα της Κυριακής χρειάστηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στη νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου καθώς ένας κάδος απορριμμάτων από τους ισχυρούς ανέμους είχε "πεταχτεί" στη μέση του δρόμου. Στο μεταξύ, θυελλώδεις άνεμοι πνέουν στην περιοχή, ενώ το πορθμείο Ρίου Αντιρρίου παραμένει κλειστό.
Φυσικά για παρέμβαση κρατικού μηχανισμού δεν συζητάμε, αφού αυτός είναι ανύπαρκος και σπεύδει εκ των υστέρων να καταγράψει τις ζημιές και τις καταστροφές που προκάλεσε σε ένα μεγάλο βαθμό η αναλγισία και η ανεπάρκεια του.
Η ΕΜΥ το βράδυ της Κυριακής εξέδωσε έκτακτα δελτία θυελλωδών ανέμων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι εξής περιοχές:
Η θάλασσα Κυθήρων (νότιοι 7 με 8 μποφόρ), νοτιοδυτικό Αιγαίο (7 με 8 μποφόρ), νοτιοανατολικό Αιγαίο-Ικαρία (7 με 8 μποφόρ), θάλασσα Καστελόριζου (8 μποφόρ) και θάλασσα Ρόδου-Καρπάθιο (7 με 8 μποφόρ).
 defencenet.gr