10.12.13

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ- ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ- ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΩΝ- Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


10-12-2013
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: κ. Υπουργό Εξωτερικών
Θέμα: Προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού κου Τ. Ερντογάν σχετικά με τη Θράκη, τη Θεσσαλονίκη και την Κομοτηνή!
Κύριε Υπουργέ,
εντύπωση προκαλούν οι πρωτοφανείς και άκρως επικίνδυνες δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού, κου Τ. Ερντογάν, στις 9-12-13, ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να δήλωσε σε δημόσια ομιλία του στην πόλη της Κεσάνης ότι «η Θράκη έχει ξεχωριστή σημασία για την Τουρκία και πως όταν λέει Θράκη, εννοεί και την Κομοτηνή, τη Θεσσαλονίκη, το Kırcaali και Deliorman της Βουλγαρίας, ακόμα και περιοχές μέχρι τα Σκόπια και την Βοσνία».

Την ίδια ώρα η ελληνική πλευρά, ο Έλληνας Πρωθυπουργός και το Υπουργείο Εξωτερικών, μένουν απαθείς στις προκλήσεις αυτές, επιτρέποντας στην Τουρκία να επιδίδεται ανενόχλητη σε παιχνίδια εντυπώσεων και τακτικής, που όμως μπορούν να καταστούν ιδιαίτερα επικίνδυνα. Σίγουρα, φανερώνουν ποια είναι τα σχέδια και οι επιδιώξεις της Τουρκίας για την περιοχή, οι οποίες εν πολλοίς περιλαμβάνουν την ανασύσταση της λεγομένης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Θράκης», η οποία υποτίθεται ότι θα επεκτείνεται σε εδάφη της Bορείου Ελλάδας, της νοτίου Βουλγαρίας και των κεντρικών Βαλκανίων.
Το παραλήρημα του Τούρκου πρωθυπουργού αποδεικνύει ότι η δράση του τουρκικού προξενείου στη Θράκη και η προπαγάνδα που ασκεί στους κατοίκους της περιοχής είναι μέρος του εθνικιστικού τουρκικού σχεδίου για την υλοποίηση παράλογων και επικίνδυνων επιδιώξεων.

Ερωτάσθε, κύριε Υπουργέ:
1. Έχουν περιέλθει στη γνώση σας οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού; Εάν ναι, με ποιον τρόπο η ελληνική κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών θα απαντήσει στις προκλητικές αυτές δηλώσεις και τις άμεσες απειλές του κου Τ. Ερντογάν προασπίζοντας τα εθνικά μας συμφέροντα;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Σταυρούλα Ξουλίδου