3.12.13

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ζ.Κωνσταντοπούλου: Η Τρόικα παρενέβη στους δικαστικούς

Μείζον πολιτικό θέμα προκύπτει από την καταγγελία της Ζωής Κωνσταντοπούλου σήμερα κατά την συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.
Παρέμβαση της Τρόικα στο έργο της Δικαιοσύνης κατήγγειλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, επικαλούμενη σχετικά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η παρέμβαση της Τρόικα αφορούσε τις αποφάσεις για υποθέσεις πλειστηριασμών.

«Ουδεμία συζήτηση έγινε επί της ουσίας των υποθέσεων. Όλα τα άλλα είναι ανάξια διαψεύσεως. Ουδεμία παρέμβαση έγινε στο έργο της Δικαιοσύνης, συνεπώς δεν είναι σωστό να μιλάτε πομπωδώς για παρεμβάσεις στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη», απάντησε στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος  Αθανασίου, επιβεβαιώνοντας πάντως τη συνάντηση δικαστικών με στελέχη της τρόικας.
Η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον κ. Αθανασίου ότι έχει γίνει εντολοδόχος της τρόικας και ζήτησε να να ενημερωθεί η Βουλή για το περιεχόμενο της συνάντησης της Βουλής. Πρόκειται για «μείζον θέμα», υπογράμμισε.
Η ουσία είναι ότι οι δικαστικοί συναντήθηκαν με τους τροικανούς, και αυτό από μόνο του είναι ανησυχητικό, συνεπώς πρέπει να δοθεί μια ξεκάθαρη απάντηση του τι συζητήθηκε, αλλά και για ποιό λόγο. Τι έχουν να πουν Έλληνες δικαστές με τους αντιπαθητικούς υπάλληλους των δανειστων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr