16.12.13

ΑΝ Ο Β.ΓΙΑΝΟΥΚΟΒΙΤΣ ΔΩΣΕΙ "ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ" ΣΤΗ ΔΥΣΗ Κρίση στην Α.Ευρώπη: Έτοιμη να ανακηρύξει την ανεξαρτησία της η Κριμαία!

«H Κριμαία ετοιμάζεται να ανακηρύξει την ανεξαρτησία της με την υποστήριξη της Ρωσίας σε περίπτωση που η ουκρανική κυβέρνηση παρά το συμφέρον της χώρας προσδέσει παράνομα την Ουκρανία με το άρμα της Ε.Ε. και του ΔΝΤ» , δήλωσαν σε συνέντευξη ο Verkhovna Rada αναπληρωτής του κόμματος «Ελευθερία» και ο Yyri Sirotyuk , μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας.
Ο Υ.Sirotyuk μάλista ανακοίνωσε ότι συναντήθηκε χθες στο ρωσικό προξενείο στην Σεβαστούπολη (πρωτεύουσα της Κριμαίας ) με Ρώσους διπλωμάτες , αλλά και μέλη του ρωσικού κόμματος «Ρωσική Ενότητα» και του γνωστοποίησαν το εν λόγω σχέδιο.

«Στην Κριμαία θα πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής» , αναφέρει το ουκρανικό κόμμα της αντιπολίτευσης   «свободовец».
«Αυτό το σχέδιο θα τεθεί σε δράση , εάν ο Γιανουκόβιτς χάσει τον έλεγχο του Κιέβου και την πλειοψηφία του στο κοινοβούλιο»,  δήλωσε ο ίδιος . Από την πλευρά της Ρωσίας δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος.
Όμως είναι σαφές ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία κατάσταση ανάλογη με την Αμπχαζία και τη Νότιο Οσσετία, οι οποίες αποσχίσθηκαν από την Γεωργία, όταν η τελευταία προσπάθησε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και κήρυξαν την ανεξαρτησία τους μετά τον καταστροφικό για τους φιλοδυτικούς της Γεωργίας, πόλεμο του 2008.
Την ίδια στιγμή οι δυνάμεις του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας ετοιμάζονται για μεγάλη "αντιτρομοκρατική" άσκηση στις  27 Δεκεμβρίου για λόγους ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυμας.
«Στην ουσία στην Κριμαία δεν υπάρχει ουκρανικός στρατός και  δυνάμεις του ουκρανικού ΥΠΕΣ, οι οποίες μπορούν να αντισταθούν στους Ρώσους  αλεξιπτωτιστές στη Σεβαστούπολη σε περίπτωση που το δημοψήφισμα αποφασίσει την απόσχιση από την χώρα » ,  δήλωσε Ουκρανός βουλευτής ο Υ.Sirotyuk .
Επίσης  ο ίδιος τόνισε , ότι ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς κατά την προσεχή συνάντηση του με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν θα συνάψει ειδική  συμφωνία που θα επιτρέψει στη Ρωσία να αναβαθμίσει τον εξοπλισμό και τα πολεμικά πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη μέχρι την «είσοδο» στο έδαφος της Κριμαίας ρωσικών πυρηνικών όπλων!
Είναι βέβαιο ότι το Κρεμλίνο διαθέτει σχέδιο «Β» το οποίο θα τεθεί σε ισχύ σε περίπτωση που χαθεί ο έλεγχος της κατάστασης ασφαλείας στο Κίεβο . Ο ρωσικός στόλος στην Κριμαία και οι εκεί ρωσικές δυνάμεις αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα του ρωσικού Γενικού Επιτελείου.
Βέβαια, είναι πολύ δύσκολο να πει "ΌχΙ" ο Β.Γιανούκοβιτς, στα 15 δισ. δολ. βοήθεια που του πρότεινε σήμερα ο Β.Πούτιν για να μπορέσει να επιβιώσει η χώρα, αλλά η Μόσχα, φροντίζει για να έχει...
Η χερσόνησος της Κριμαίας, όπως και ολόκληρη η βόρεια-βορειοανατολική Ουκρανία, κατοικείται από αμιγείς ρωσόφωνους, ελληνορθόδοξους πληθυσμούς, ενώ οι λοιποί Ουκρανοί είτε είναι καθολικοί, είτε Ορθόδοξοι, αλλά έχουν αποδεχθεί την UNIA, δηλαδή την πρωτοκαθεδρία του Πάπα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr