9.12.13

Λεπτομέρειες από τη δολοφονική επίθεση των Αλβανών


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Σπυρόπουλου το περιστατικό έλαβε χώρα στις 00:45 όταν τρεις αστυνομικοί της συνοριακής φύλαξης, επιχείρησαν να ελέγξουν μία καλύβα η χρησιμοποιείται συχνά από λαθρεμπορους ή λαθρομετανάστες, 2 χιλιόμετρα από τη λίμνη μικρή Πρέσπα. Η θερμοκρασία στην περιοχή εκείνη την στιγμή ήταν περίπου -15 βαθμούς κάτω από το μηδέν.


Δυο εκ των αστυνομικών προχώρησαν προς την καλύβα για να ελέγξουν το εσωτερικό της, ενώ ο τρίτος παρείχε κάλυψη - πίσω από ένα δέντρο. Εντός του οικήματος βρίσκονταν οι δυο κακοποιοί, οι οποίοι όταν είδαν τον φακό πετάχτηκαν όρθιοι,  Ένας εκ των Αλβανών έστρεψε τον οπλισμό του εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι έσπευσαν να καλυφθούν. Τα πυρά του  τραυμάτισαν σοβαρά τον 43χρονο υπαρχιφύλακα Η.Κ. Ο δεύτερος αστυνομικός κατάφερε να καλυφθεί εγκαίρως, ενώ ο τρίτος ανταπέδωσε τα πυρά με υποπολυβόλο τύπου MP5, τραυματίζοντάς θανάσιμα τον κακοποιό.

Στη συνέχεια ο συνεργός του βγήκε από την καλύβα, άρπαξε το καλάσνικοφ και συνέχισε να πυροβολεί, ενώ οι συνάδελφοι του υπαρχιφύλακα ανταπέδωσαν τα πυρά τραυματίζοντας τον θανάσιμα. Οι τρεις συνοριοφύλακες είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους μακριά από το σημείο και είχαν κάνει πεζοπορία περίπου 45 λεπτών, προκειμένου να ελέγξουν τη συγκεκριμένη καλύβα.  Ο 43χρονος υπαρχιφύλακας, ξεψύχησε περιμένοντας την βάρκα η οποία θα τον παραλάμβανε.

Η επίσημη ανακοίνωση της Ελ.ΑΣ:

Σήμερα (08-12-2013), μεταμεσονύχτιες ώρες, ομάδα τριών (3) αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας εκτελούσε περιπολία για την αποτροπή του φαινομένου της παράνομης αλιείας στην ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, στις Μικρές Πρέσπες. Κατά τη διάρκεια της περιπολίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν αυτοσχέδια καλύβα εντός της οποίας βρίσκονταν δύο υπήκοοι Αλβανίας, που όταν κλήθηκαν να ελεγχθούν αντέδρασαν και πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.
Από την ένοπλη συμπλοκή τραυματίστηκαν θανάσιμα 43χρονος Υπαρχιφύλακας και οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι χρησιμοποίησαν διαδοχικά πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov το οποίο κατασχέθηκε. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας.


Δένδιας: "Έπεσε σε ώρα καθήκοντος"

"Εκφράζω τη βαθιά οδύνη και τη θλίψη μου για την απώλεια της ζωής του Υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, ενός ακόμη αστυνομικού ο οποίος έπεσε σε ώρα καθήκοντος, στην προσπάθεια προστασίας της ζωής, της περιουσίας και της αξιοπρέπειας του Έλληνα πολίτη. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στην κόρη του και σε όλους τους οικείους του. Η σκέψη μας είναι μαζί τους", δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.


εν κρυπτω