24.12.13

Πέθανε ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ αλλά ο θρύλος του ζει..


Ο 94χρονος σχεδιαστής του διάσημου επιθετικού τυφεκίου (assault rifle) AK-47 Καλάσνικοφ, o θρύλος της ρωσικής πολεμικής βιομηχανίας, Μιχαήλ Καλάσνικοφ, πέθανε έπειτα από ένα μήνα νοσηλείας σε νοσοκομείο της Ρωσίας.
 
Ο «πατέρας» του Καλάσνικοφ, είχε διαγνωστεί με γαστρική αιμορραγία και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας της Ουντμουρτίας, Βλαντίμιρ Μουζλόφ.
 
Ο «πατέρας» του AK-47 ξεκίνησε το σχεδιασμό του δημοφιλούς τυφεκίου το 1947 και τον ολοκλήρωσε το 1949.
 
Εκτοτε, το όπλο που δημιούργησε, λόγω της αντοχής του, της αποτελεσματικότητάς του, του χαμηλού κόστους παραγωγής και της ευκολίας στη χρήση του αποτελεί ακόμα και σήμερα το πιο διαδεδομένο όπλο στον κόσμο.
Στο twitter ;eνας λάτρης του 94χρονου δημιουργού, γράφει στο δικό του μήνυμα: «Αναπαύσου εν ειρήνη Μιχαήλ Καλάνσικοφ. Θα μας λείψεις. Ένας σπουδαίος και ευφυής εφευρέτης πέθανε σήμερα».
Ένα τιτίβισμα από τη Γαλλία, αναφέρει: «Πέθανε ο Μιχαήλ Καλάνσικοφ. Η 23η Δεκεμβρίου πρέπει να είναι ημέρα αργίας στη Μασσαλία».
Την ίδια στιγμή, ένας άνδρας πουαναφέρει ότι έχει στην κατοχή του ένα όπλο Καλάνσικοφ, γράφει: «Αναπαύσου εν ειρήνη, εσύ που σχεδίασες το τουφέκι μου, το καλύτερο στον κόσμο».
Θερμά συλλυπητήρια εξέφρασε τόσο ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν, όσο και ο υπουργός Άμυνας Σ.Σοϊγκού
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr