29.12.13

ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΥΜΕ «ΚΑΝΤΑ - ΔΕΣ» Τουρκία & Ιαπωνία «δίνουν τα χέρια» για άρμα Altay & Νέο Μαχητικό…

Ενώ η ελληνική πολιτική ελίτ δείχνει αποφασισμένη να καταργήσει ουσιαστικά τις αμυντικές δαπάνες (αφού προηγουμένως συναλλασσόταν επικερδώς με κάποιους από αυτούς που τώρα «δίνει» βορά στην δημοσιότητα προκειμένου να στρέψει αλλού τα φώτα της δημοσιότητας πέρα από την εξαθλίωση των πολιτών) η Τουρκία ξεκινά συνεργασία με την Ιαπωνία στην ανάπτυξη του νέου άρματος μάχης Altay που σε λίγο θα κατακλύσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα.
 «Η Τουρκία επιθυμεί να τοποθετήσει επί των νέων αρμάτων μάχης Altay κινητήρες Μade in Japan και  συγκεκριμένα από την εταιρεία  Mitsubishi Heavy Industries». Αυτό αποκάλυψε  ο υπουργός Άμυνας της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου!

Κάτι που επιβεβαίωσε και η Τουρκία: «Η συνεργασία με την αμυντική εταιρεία  Mitsubishi Heavy αφορά την ανάπτυξη κινητήρων ιπποδύναμης 1.500 ίππων και ενός νέου συστήματος μετάδοσης για τα νέα τουρκικής κατασκευής άρματα μάχης  Altay» , ανέφερε ο  Ισμέτ Γιλμάζ στο πρακτορείο Nikkei  αναφερόμενος στην επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στις 6 - 8 Ιανουαρίου 2013 στην Ιαπωνία.
«Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Διεύθυνσης Αμυντικού Σχεδιασμού  το νέο άρμα αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία το 2016, στα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα αντικαταστήσουν τα Μ60Α3»  αποκάλυψε ο Γιλμάζ .
Ο τουρκικός στρατός σχεδιάζει αρχικά να αγοράσει 250 άρματα αυτού του τύπου αλλά και να προωθήσει το Altay σε  «φιλικά συμμαχικά κράτη» με την ιαπωνική έγκριση , σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, ενώ σε δεύτερη φάση θα παραγγείλει επιπλέον 250 άρματα με την προοπτική ο αριθμός να φτάσει το 2025 τα 1000 άρματα.
Η συνεργασία με την Ιαπωνία ανοίγει στην τουρκική αγορά εξοπλισμών την πόρτα για υψηλές τεχνολογίες που είναι απαραίτητες για να αναπτύξει η Τουρκία το δικό τους μαχητικό αεροσκάφος 5ηςγενιάς το οποίο προορίζεται να εισέλθει σε παραγωγή το 2023 στην επέτειο της ίδρυσης των 100 ετών από την σύγχρονη τουρκική δημοκρατία.
Εντυπωσιασμένος από την  ανάπτυξη του ιαπωνικού μαχητικού αεροσκάφους 5η γενιάς  F-2  ,ο Γιλμάζ εξέφρασε το ενδιαφέρον για συνεργασία και στην ανάπτυξη του νέου τουρκικού μαχητικού, αλλά και σε συνεργασία με τις εταιρείες Kawasaki Heavy Industries και  Fuji Heavy Industries για την ανάπτυξη κινητήρων ελικοπτέρων .
Επίσης κοινοί τομείς αμυντικής συνεργασίας θα είναι  από κοινού ανάπτυξη  υπερύθρων ανιχνευτών , οι κυψέλες καυσίμου για υποβρύχια και πλοία , καθώς και άλλες προηγμένες τεχνολογίες .
Στην Ελλάδα η πολιτική ελίτ το μόνο που ξέρει είναι να εισπράττει στις εποχές των «παχέων αγελάδων» και να καταριέται και να αποκηρύσσει τους αμυντικούς εξοπλισμούς όταν «σφίγγουν τα πράγματα» και ο λαός πεινάει. Για τέτοια αμυντική πολιτική μιλάμε…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr