20.12.13

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ 4000 ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ! Τετρακόσιους νέους διηπειρωτικούς πυραύλους εγκαθιστά η Ρωσία!

Η πολεμική βιομηχανία της Ρωσίας μέχρι το 2020 θα κατασκευάσει πάνω από 400 στρατηγικούς βαλιστικούς πυραύλους και περισσότερους από δορυφόρους μαζί με τις πλατφόρμες εκτόξευσης και όλη την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή υποστηρίξεως,και διασφάλισης της λειτουργίας αυτών των μέσων, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Τεχνικού Συμβουλίου της κρατικής εταιρίας Rostech (Russian Technologies) Γιούρι Κόπτεφ.
Πρόκειται για ένα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα που ως σκοπό έχει την διατήρηση και την επαύξηση της ρωσικής πυρηνικής ισχύος ως μέσο εξισορρόπησης της ισχύς του ΝΑΤΟ.

Κατά μέσο όρο μιλάμε για μια αντιστοιχία 10 μεγατόνων στον κάθε στρατηγικό πύραυλο, που σημαίνει ότι θα μεταφέρουν μια συνολική πυρηνική ισχύ 4000 μεγατόνων! Πρόκειται για μια δύναμη που επαρκεί να καταστρέψει κάθε ισχυρή δυτική χώρα 20 φορές.
Η παραγωγή των στρατηγικών πυραύλων είναι μέρος του προγράμματος "μαμούθ" που έχει ξεκινήσει η Ρωσία για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεών της. πριν μερικές μέρες άλλωστε ο Β.πούτιν έιχε ξεκθαρίσει το πως οραματίζεται την ρωσική στρατιωτική ισχύ στο άμεσο μέλλον.
«Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να είναι ένα στράτευμα υψηλής τεχνολογίας» τόνισε, με τον πιο επιτακτικό τρόπο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πουτιν στις κοινές συνεδριάσεις της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, ανώτατων αξιωματικών όλων των κλάδων του ρωσικού Στρατού και εκπροσώπων της αμυντικής βιομηχανίας στο Σότσι, όπου εξήγγειλε ουιαστικά την Λευκή Βίβλο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων με ορίζοντα το 2020.
Συνολικά θα διατεθεί ένα ποσό περί το ένα (1) τρισεκατομμύριο δολάρια για αγορές νέων οπλικών συστημάτων και εκσυγχρονισμό των παλαιότερων, καθώς και για την δημιουργία ικανών αποθεμάτων.
Από αυτά, τα 650 δισ. δολάρια αφορούν νέα οπλικά συστήματα, ένα ποσό περί τα 200 δισ. δολάρια θα αφορούν εκσυγχρονισμούς σε παλιότερα και περί τα 100-150 δισ. δολ. αφορούν εκπαιδεύσεις, πολεμικά αποθέματα κλπ.
Στην Ρωσία όμως γνωρίζουν ότι αυτό που καθορίζει μια χώρα σαν πλανητική υπερδύναμη, είναι η κατοχή του υπέρτατου όπλου "ζωής και θανάτου" αυτό που φοβίζει όλους τους γεωπολιτικούς αντιπάλους της από το να έχουν "περίεργες" ιδέες, και πρόκειται για τα πυρηνικά όπλα.
Η Ρωσία εκμεταλεύεται την οικονομική της ευμάρεια, και ταυτόχρονα τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα των Αμερικανών αλλά και όλων των Δυτικών για να φτιάξει τον κόσμο της δεκαετίας του 2020 στα δικά της γεωστρατηγικά "μέτρα".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr