2.12.13

“Χρυσές δουλειές” 39χρονης φαρμακοποιού που διακινούσε ναρκωτικά!






Στο σπίτι: 400.000€ στη Βούλα και καταθέσεις πάνω από 1 εκ.€ – Είχε κατακλέψει τα ταμεία


 Η φαρμακοποιός ήταν ηγετικό μέλος σπείρας διακίνησης ναρκωτικών
- Συνελήφθη μαζί με άλλα 2 άτομα
- Χιλιάδες ναρκωτικά χάπια βρέθηκαν στο φαρμακείο και σε σπίτι
- Στο φαρμακείο εντοπίστηκαν ληγμένα σκευάσματα εδώ και 10 χρόνια
- Πώς εξαπατούσε τα ταμεία αποκομίζοντας υπέρογκα ποσά











Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε μία 39χρονη φαρμακοποιός η οποία σύμφωνα με την αστυνομία ήταν ηγετικό στέλεχος σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά. Μαζί της συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα, ένας Έλληνας 60 χρόνων κι ένας 30χρονος Αλγερινός.
Η εξάρθρωση της σπείρας έγινε από το τη Διεύθυνση Αλλοδαπών σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών  του Υπουργείου Υγείας
Η αστυνομική επιχείρηση κράτησε δύο μέρες και όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι τρεις τους, τα τελευταία 6 χρόνια, διακινούσαν ναρκωτικά αλλά και άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα, επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Η 39χρονη, το φαρμακείο της οποίας βρίσκεται στον Πειραιά, φέρεται ως ηγετικό μέλος του κυκλώματος και διέθετε στους δύο συνεργούς της, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ναρκωτικά φάρμακα σε μεγάλες ποσότητες, χωρίς νόμιμα παραστατικά και χωρίς συνταγογράφηση.



ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Πώς έφτασαν στα ίχνη του κυκλώματος και η παγίδα που έστησαν στην 30χρονη


Οι αστυνομικοί, μετά από διερεύνηση πληροφορίας, άρχισαν να παρακολουθούν σπίτι στο Βύρωνα, όπου εντοπίσθηκαν ο 60χρονος και ο 30χρονος. Στην κατοχή τους αλλά και μέσα στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 7.700 ναρκωτικά χάπια. 
Η 39χρονη, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε αγοράσει πρόσφατα σπίτι στη Βούλα αξίας 400.000€
Σύμφωνα με την αστυνομία, από την έρευνα προέκυψε ότι προμηθευτής των ναρκωτικών ήταν η 39χρονη φαρμακοποιός, η οποία μετά από προκαθορισμένη συνάντηση παρέδωσε στον 60χρονο 3.780 ναρκωτικά χάπια και μετά την παραλαβή προσημειωμένων χαρτονομισμάτων συνελήφθη.


Σε έλεγχο που έγινε στο φαρμακείο της 39χρονης στον Πειραιά, βρέθηκαν 249 κουτιά διαφορετικών φαρμακευτικών σκευασμάτων τα οποία δεν έφεραν ταινία γνησιότητας, ενώ τα περισσότερα απο αυτά είτε ήταν ληγμένα (μερικά από δεκαετίας) είτε είχαν εμφανώς παραποιημένη την ημερομηνία λήξης. Επίσης βρέθηκαν μονόγραμμες συνταγές, οι οποίες ανέγραφαν ποσότητες ναρκωτικών σκευασμάτων πάνω από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο.

Πώς εξαπατούσε τα ασφαλιστικά ταμεία αποκομίζοντας υπέρογκα ποσά


Όπως διαπιστώθηκε η φαρμακοποιός κολλούσε τις ταινίες στις συνταγές χωρίς την αντίστοιχη χορήγηση φαρμάκων στους ασθενείς, εισπράττοντας κατ’ αυτό τον τρόπο το χρηματικό ποσό που αναφέρεται επί της συνταγής, εξαπατώντας τα ασφαλιστικά ταμεία και αποκομίζοντας υπέρογκα χρηματικά ποσά. Σημειώνεται ότι στο σπίτι της 39χρονης βρέθηκαν 6.500 ταινίες γνησιότητας, η προέλευση των οποίων ερευνάται. Στην κατοχή της επίσης βρέθηκαν είκοσι πέντε 25 βιβλιάρια καταθέσεων από τα οποία προκύπτει κίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών και καταθέσεις που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ.




Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

10.680 ναρκωτικά χάπια.
6.500 αυτοκόλλητες ταινίες γνησιότητας διαφόρων φαρμάκων.
1.505 ευρώ.
8 σφραγίδες.
25 βιβλιάρια καταθέσεων.
Πλήθος αποδείξεων είσπραξης διαφόρων τραπεζών.
1 laptop
1 Η/Υ
3 κινητά τηλέφωνα
2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και παράβαση των Νόμων περί οργανωμένου εγκλήματος, περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών και οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

newsit.gr