18.12.13

"ΔΩΣΑΤΕ 360 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΤΕ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ" "Φωτιά" κατά Ε.Βενιζέλου από τον Α.Τσίπρα

"Φωτιά" στην δευτερολογία του ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για τη πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων.
Απαντώντας στον Ε.Βενιζέλο είπε: «Είστε περήφανος για το αποτέλεσμα του νόμου που ψηφίσατε; Είστε περήφανος που δήθηκαν 360 εκατ. ευρώ σε καιρό κρίσης, που 1.200 εργαζόμενοι στα Χριστούγενα είναι απλήρωτοι και πού μας εγκαλούν για αποζημίωση ακόμη ενός εκατ. ευρώ στα διεθνή δικαστήρια;».

Και συνέχισε, απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης: «Πολλά απ' αυτά που είπατε, ήταν για να αφήσετε αήθη υποννοούμενα για τον ΣΥΡΙΖΑ» (ο Ε.Βενιζέλος κατονόμασε έναν πρώην αξιωματικό τον Γιάννη Ταφίλη, ότι βρίσκεται πίσω από την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να ικανοποιήσει ιδιοτελή κίνητρα).
«Ήρθατε να μας κατηγορήσετε ότι αναδεικνύουμε το μείζον αυτό εθνικό θέμα, ότι μας υποκινούν τα ανταγωνιστικά συμφέροντα» σημείωσε και στο σημείο αυτό ενέπλεξε και τον ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Ελευσίνας και Νεωρίου, Νίκο Ταβουλάρη, καλώντας τον κ. Βενιζέλο να απευθυνθεί στον πρωθυπουργό. «Όπως γνωρίζετε, ήταν στενός του συνεργάτης στην Πολιτική Άνοιξη»συμπλήρωσε.
«Αφήσατε αήθη υπονοούμενα για έναν εξαίρετο αξιωματικό των ενόπλων δυνάμεων, τον Γιάννη τον Ταφίλη, που μας τιμά η παρουσία του στον ΣΥΡΙΖΑ. Έφερε στην επιφάνεια τα προβλήματα στα Mirage, στην αγορά του αιώνα, υπόθεση "τυφλά Mirage", όπως ονομάστηκε επί Μητσοτάκη» σημείωσε, καλώντας τον κ. Βενιζέλο: «Να πάτε εκεί που πρέπει».
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μέσα από τα αντισταθμιστικά ωφελήματα υπήρξαν ύποπτοι και παράνομοι δίαυλοι βρώμικου χρήματος. Όμως, έρχεται το ΣΔΟΕ και με την τροπολογία αυτή και χαρίζετε στους Γερμανούς τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που δεν υλοποιήθηκαν, 264 εκατ. ευρώ» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr