17.12.13

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΡΩΣΙΑΣ - ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ Έκλεισε το δάνειο Μόσχας προς Κίεβο: Συμφωνία πακέτο 15 δισ.$ και φ/α

Efenpress: Αν όμως είχαν τον Γιωργάκη Πρωθυπουργό, θα τους...έσωζε!!!
____________________________
Σε ιστορική συμφωνία κατέληξαν πριν από λίγο ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin και ο Ουκρανός ομόλογός του Viktor Yanukovich συμφωνία η οποία θέτει οριστικά τέλος στην ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ,
Η συμφωνία προβλέπει δάνειο από τη Μόσχα ύψους 15 δισ.$ και έκπτωση στο φυσικό αέριο που παρέχεται στο Κίεβο η οποία πλησιάζει το 35%. Με τα δύο αυτά μέτρα η ουκρανική οικονομία αναμένεται να πάρει τις απαραίτητες « ανάσες» προκειμένου να ανταπεξέλθει  με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Ουσιαστικά η ρωσική κυβέρνηση πρόκειται να αγοράσει από την Ουκρανία χρέη ύψους 15 δισ. $ παραχωρώντας ταυτόχρονα έκπτωση 33% στο φυσικό αέριο που αγοράζει από την Ρωσία. Με αυτόν τρόπο η Ουκρανία γλιτώνει το σχέδιο διάσωσης από το ΔΝΤ.

«Για τον σκοπό  της στήριξης του ουκρανικού προϋπολογισμού η ρωσική κυβέρνηση  πήρε την απόφαση να επενδύσει το ποσό των 15 δισ.$ σε τίτλους του ουκρανικού δημοσίου» είπε πιο συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος V. Putin.
Όπως αναφέρεται στα ρωσικά ΜΜΕ η Ουκρανία εξασφάλισε ένα νέο σύμβόλαιο με βελτιωμέ4νους όρους αναφορικά με την αγορά ρωσικού φυσικού αερίου όπου τώρα θα καταβάλλει 268 $ ανά 1000 κ.μ. έναντι των 400 $ που κατέβαλλε μέχρι τώρα.
Η Ουκρανία και η Ρωσία πρέπει να πάρουν μαθήματα και να αποφύγουν λάθη  στο μέλλον και σε ότι αφορά τις διμερείς τους σχέσεις είοπε από την πλευρά του ο Ουκρανός πρόεδρος Yanukovich.
«Έχουμε την ανάγκη να αντλήσουμε χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον ούτος ώστε να αποφύγουμε την επανάληψη λαθών του παρελθόντος» είπε πιο συγκεκριμένα ο Yanukovich..
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr