31.12.13

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Απώλειες 100 δισ.$ στην τουρκική οικονομία!

Σε περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια εκτιμά η κυβέρνηση Ερντογάν τη ζημιά που έχει προκληθεί στην τουρκική οικονομία από το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει τη γειτονική χώρα.
«Κάνουμε λόγο για ζημίες ύψους άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς μετά την πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου που ακολούθησε τον έκτακτο ανασχηματισμό της περασμένης εβδομάδας.

Η εκτίμηση αυτή προέρχεται από τον υπολογισμό των απωλειών λόγω της πτώσης του χρηματιστηρίου και της αλλαγής στην ισοτιμία δολαρίου-τουρκικής λίρας.
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ προσπαθώντας να φανεί αισιόδοξος εξέφρασε την ελπίδα για μια «ταχεία» ανάκαμψη των αγορών με τον συνάδελφό του της Οικονομίας, Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί, να στοιχηματίζει σε μια επιστροφή στην ομαλότητα «ως το τέλος της εβδομάδας».
Ωστόσο οι εργοδότες της Τουρκίας παραμένουν από την πλευρά τους πολύ πιο ανήσυχοι. Απαντώντας σε ερώτηση του τουρκικού περιοδικού Ekonomist, περισσότερα από τα δύο τρίτα (71%) των 132 προέδρων διευθυνόντων συμβούλων τουρκικών εταιρειών ή ξένων που εδρεύουν στην Τουρκία εξέφρασαν φόβους για έναν σοβαρό αντίκτυπο το 2014 στην οικονομία της Τουρκίας, η οποία έχει ήδη πληγεί από την κρίση και την νομισματική πολιτική της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed).
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr