11.10.13

Δείτε το video ανεφοδιασμού της σημερινής ασκήσεως των Ισραηλινών μαχητικών στούς Ουρανούς της Ελλάδος !


Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία  σε συνεργασία με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία διεξάγει  αυτή την εβδομάδα άσκηση για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων από μαχητικά αεροσκάφη και επιθέσεις εναντίον στόχων  που ειναι  χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα του Ισραήλ αλλά και της Ελλάδος !


Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, ο Ισραηλινός Στρατός δημοσίευσε βίντεο τεκμηρίωσης της ασκήσεως που  είναι και  μια  προειδοποίηση προς το Ιράν αλλά και στην Τουρκία !
 
Η άσκηση έλαβε χώρα στη Δυτική  Ελλάδα, με τη συμμετοχή δεκάδων μαχητικών  και από τις δύο πλευρές  ...Με  πρόβες midair ανεφοδιασμού στον αέρα  αλλά και  επιθέσεις εναντίον μακρινών  στόχων.
 
Ενώ η IAF έχει κάνει παρόμοιες ασκήσεις από καιρό σε καιρό, αυτή είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ επέτρεψε την τεκμηρίωση των ασκήσεων με video που για πρώτη φορά δημοσιεύονται.  

Διπλωματικές πηγές, εκτιμούν  ότι αυτό είναι και  ένα μήνυμα από το Ισραήλ στον κόσμο, ότι δεν έχει παραιτηθεί από τη δυνατότητα να κάνει χρήση βίας εναντίον του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.
 
Ο Ιστιότοπος της  IAF έγραψε ότι «Όταν οι άνθρωποι λένε ότι« όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι », καταλαβαίνει κανείς ότι είναι, επίσης, μιλάμε για στρατιωτικές επιλογές. Η IAF - το μακρύ χέρι της IDF - και είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση αυτής της επιλογής, αν χρειαστεί!
 
"Σε αυτόν τον τομέα, η IAF έχει να αναπτύξει τις σχετικές ικανότητες για επιχειρήσεις,  σε ένα ευρύ φάσμα."
 
Ενώ το Ισραήλ δεν φαίνεται να κάνει προετοιμασίες για μια επίθεση στο Ιράν σύντομα, η Ιερουσαλήμ έχει σκοπό να καταστήσει  σαφές ότι η αποτυχία της διπλωματικής επιλογής θα δώσει και το πράσινο φως για μια στρατιωτική επιχείρηση .


http://www.veteranos.gr