7.10.13

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ THN ΒΟΛΗ ΤΩΝ S-300PMU1 Ξεκινά μπαράζ ασκήσεων μετά την τουρκική πρόκληση στα Δωδεκάνησα


Με το τέλος της μεγάλης διακλαδικής άσκησης "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013" και αντίθετα με ότι αναμενόταν για μια περίοδο ανασυγκρότησης και μελέτης-ανάλυσης των συμπερασμάτων της άσκησης, το ΓΕΕΘΑ απαντά στις τουρκικές προκλήσεις περί ύπαρξης "τουρκικής μειονότητας" στα Δωδεκάνησα - πέρα από την Θράκη - με ένα μπαράζ νέων ασκήσεων.
Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του Επιτελείου, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα διεξαχθεί μεγάλη διακλαδική άσκηση ειδικών δυνάμεων, κάτι ως "Παρμενίων" των ειδικών δυνάμεων.
Θα αναπτυχθούν σε διάφορα "καυτά" σημεία, ειδικά σε νησιωτικές περιοχές και θα υπάρξει έμφαση στην ανάπτυξη και εφαρμογή των επιθετικών σχεδίων που εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά την "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013" και οι οποίες προβλέπουν μεταφορά των επιχειρήσεων εντός του εδάφους του δυνητικού εχθρού, είτε σε νησί του Αρχιπελάγου, είτε στην ίδια την μικρασιατική ακτή.
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει μεγάλη αεροναυτική άσκηση με την επωνυμία Γρύπας 2013 με έμφαση στις πυραυλικές βολές αέρος-επιφανείας και επιφανείας-επιφανείας. Θα ακολουθήσει άσκηση Δικέφαλος Αετός με βολές αντιαεροπροικών συστημάτων στο Πεδίο Βολής Κρήτης.
Το καλυτερο: Όλα είναι έτοιμα για την βολή αποδοχής του συστήματος S-300PMU2, 15 χρόνια μετά την άφιξη του όλου στην Κρήτη και πεντε χρόνια απ'ότου περιήλθε σε ελληνική κυριότητα.
Ο στόχος έχει βρεθεί η ομάδα των Ρώσων τεχνικών έχει επιλέξει τα βλήματα και όλοι είναι έτοιμοι για την μεγάλη στιγμή.
Το πιο σημαντικό αποτέλεσμα θα είναι η σύμβαση Follow-on-Support που θα υπογραφεί και θα επιτρέψει την συντήρηση και την επισκευή της μιας από τις δύο συστοιχίες η οποία είναι εκτός μάχης, αφού χρησιμοποιούσαν ανταλλακτικά για να παραμείνει σε ενέργεια η δεύτερη εξ αυτών.
Πάντως το σύστημα έχει εντυπωσιάσει με την ανθεκτικότητά του και την περιορισμένης ανάγκη συντήρησης, μετά από τουλάχιστον 12 από τα 15 χρόνια εγκατάλειψης...
defencenet.gr