29.10.13

ΥΜΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΔ Εντυπωσιασμένοι Spiegel & Bild από την στρατιωτική παρέλαση

Εντυπωσιασμένοι είναι οι Γερμανοί από την επιβλητική στρατιωτική παρέλαση χθες στην Θεσσαλονίκη. Την χαρακτηρίζουν "τεράστιο θέαμα" (κρίμα που την έχασε ο Ε.Βενιζέλος...) και έχουν  ειδικά αφιερώματα γι αυτή ενώ έχουν να πουν και καλά λόγα για τον Δ.Αβραμόπουλο που πήρε την απόφαση.
Το «Der Spiegel» και «Bild» φιλοξενούν στα πρωτοσέλιδά τους μεγάλες φωτογραφίες από την παρέλαση, σχολιάζοντας το γεγονός ότι έπειτα από τρία χρόνια (συγκεκριμένα από το 2010) οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις βγήκαν για να παρελάσουν με εθνική υπερηφάνεια στη συμπρωτεύουσα.

Το «Spiegel» αναφέρεται και στο κόστος των στρατιωτικών παρελάσεων, επισημαίνοντας ότι το 2010 το ποσό είχε ανέλθει στα 3 εκατ. ευρώ. «Μετά ήρθε η κρίση στην Ελλάδα και οι δανειστές που άλλαξαν το τοπίο».
Σε αυτό το πλαίσιο η χώρα, συνεχίζει το δημοσίευμα -  εννοώντας το πλαίσιο των μέτρων λιτότητας - αποφάσισε μετά το 2010 να κόψει το στρατό από την παρέλαση, προκειμένου να μειώσει το κόστος.
«Ωστόσο, αυτό το έτος, ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, προτίμησε με χαμηλό κόστος να προτάξει την ηθική ως πιο σημαντική αξία από το χρήμα», γράφουν οι Γερμανοί.
 defencenet.gr