13.10.13

Στο εδώλιο οι δράστες του εμπρησμού της Marfin

Efenpress: (μια και... τυχαία συνέπεσε χρονικά) Δεν θα δημοσιεύσουν τα ονόματά τους; Δεν θα μας  δείξουν τις φωτογραφίες τους; Δεν θα τους διαπομπεύσουν δεμένους; Δεν θα συλλάβουν τον αρχηγό και τους βουλευτές του κόμματος στο οποίο ανήκουν; Δεν θα τους διαπομπεύσουν κι αυτούς; Δεν θα ονομάσουν το κόμμα τους "εγκληματική οργάνωση" δεν θα το θέσουν εκτός νόμου;
Δεν θα εφαρμόσουν το "δημοκρατικό" σύνθημα: " Ένα κόμμα ( και μισό) στη Βουλή και τα άλλα στο...κελί" ;
Για να δούμε, τι θα δούμε...
__________________________________
Τους φερόμενους ως φυσικούς αυτουργούς της εμπρηστικής επίθεσης στη Marfin τον Μάιο του 2010 και στον Ιανό παραπέμπει σε δίκη με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με το βούλευμα, δράστης της επίθεσης είναι ο Θ.Σ., ο οποίος και παραπέμπεται να δικαστεί για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένης και εν απόπειρα, για έκρηξη εκ της οποίας επήλθε θάνατος και κίνδυνος για ανθρώπους και ξένα πράγματα, για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και για απρόκλητη φθορά ξένης περιουσίας διά εκρήξεως».

Μαζί με τον Θ.Σ. παραπέμπεται και ο Π.Α. ως υπαίτιος της επίθεσης στο βιβλιοπωλείο Ιανός. Κατηγορείται για τα αδικήματα της «απόπειρας ανθρωποκτονίας τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της εκρήξεως εκ της οποίας μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πρόσωπα και ανθρώπους, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας διά εκρήξεως από πρόσωπο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του».

Το βούλευμα συντάχθηκε τον περασμένο Μάιο, αλλά ακόμη δεν έχει οριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης.


Πηγή: Εφ. Real/zougla.gr/