14.10.13

"Ειδικές επιχειρήσεις" κατά Χ.Α. απο κυβέρνηση - Άσκηση a la carte για Α.Σαμαρά

«Ειδικές επιχειρήσεις» με τη χρήση και… τεθωρακισμένων διεξάγει η Ν.Δ. και ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να ενισχύσουν το εθνικό-πατριωτικό τους προφίλ και να επαναπατρίσουν το 1/3 των ψηφοφόρων τους που έχουν φύγει από το κόμμα και ψηφίζουν πλέον Χρυσή Αυγή. Τα αποτελέσματα πάντως μέχρι στιγμής είναι αμφίβολα.
Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς θα παρακολουθήσει a la carte την Τετάρτη ένα μικρό «Παρμενίων» που θα διεξαχθεί στη νήσο Δοκό. Πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κάνουν λόγω για άσκηση με πρωτοφανή χαρακτηριστικά, αφού μέσα σε λίγες ώρες επρόκειτο να διεξαχθούν πολλά σενάρια με την ενεργοποίηση της δύναμης ταχείας αντίδρασης και όχι μόνο.

Προβλέπεται να γίνει άσκηση κατάληψης και ανακατάληψης νησιού, με συμμετοχή δυνάμεων και από τους τρεις κλάδους. Κύριο ρόλο θα έχουν οι Ειδικές Δυνάμεις, οι οποίες θα μεταφερθούν από αέρος αλλά και από θαλάσσης, με την κάλυψη επιθετικών ελικοπτέρων και μαχητικών αεροσκαφών.
Θα διεξαχθούν επίσης εικονικές προσβολές στόχων σε συνεργασία μαχητικών αεροσκαφών και πολεμικών πλοίων, επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και πολλά ακόμη σενάρια. Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς θα παρακολουθήσει όλη την άσκηση στη Δοκό από φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.
Πρόκειται για μία άσκηση που στόχο έχει μέσα από τις δραστηριότητες των Ένοπλων Δυνάμεων να ενισχυθεί το προφίλ του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Τόσο ο ίδιος όσο και η Ν.Δ. έχουν χάσει μεγάλο μέρος της επιρροής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις εξαιτίας της πολιτικής «στοχοποίησης» των στελεχών με απανωτά μέτρα που τους διέλυσαν οικονομικά και έπληξαν το ηθικό στο Στράτευμα.
Ένας μεγάλος αριθμός στρατιωτικών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία στράφηκε προς άλλους πολιτικούς χώρους, όπως η Χρυσή Αυγή, η οποία παρά τη σε βάρος της επιχείρηση από την κυβέρνηση και τις πρωτοφανείς διώξεις παραμένει ισχυρή και αντέχει στα «χτυπήματα». Τελευταίες δημοσκοπήσεις τη φέρουν να έχει ποσοστό ακόμη και 7,8% με την ηγεσία της στη φυλακή.
Η άσκηση της Τετάρτης στη Δοκό δείχνει να είναι συνέχεια της επαναφοράς των μηχανοκίνητων τμημάτων στις παρελάσεις, απόφαση η οποία έχει πυροδοτήσει κόντρα μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης και της προσωπικής παρέμβασης του κ. Σαμαρά για να μην γίνουν άλλες περικοπές στους ένστολους.
Οι προσπάθειες για τον επαναπατρισμό των ψηφοφόρων της Ν.Δ. και η ενίσχυση του εθνικοπατριωτικού προφίλ του κόμματος αναμένεται να συνεχιστούν. Αυτός είναι και ο λόγος που «χτυπούν» συνέχεια τη Χρυσή Αυγή. Μέχρι στιγμής όμως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πώς οι προσπάθειες έχουν πέσει στο κενό.
Μάλλον είναι αργά για… δάκρυα.
defencenet.gr