30.10.13

ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΟΥ Β. ΠΟΥΤΙΝ Μπαράζ αιφνιδιαστικών εκτοξεύσεων ICBM, SLBM, Iskander και S-400 από την Ρωσία

Μπαράζ αιφνιδιαστικών εκτοξεύσεων  πυραύλων κάθε είδους πραγματοποίησε αιφνιδιαστικά η Ρωσία σήμερα σε μια κίνηση η οποία κατά τα φαινόμενα  αποτελεί την ρωσική αντίδραση στην επικείμενη άσκηση του ΝΑΤΟ Steadfast JAZZ 2013 η οποία ξεκινά  στις 2 Νοεμβρίου στην Πολωνία.
'Οπως μεταδίδει το ρωσικό Interfax oi εκτοξεύσεις αφορούσαν βαλλιστικούς πυραύλους τόσο από βάσεις στην ξηρά όσο και από πυρηνοκίνητα υποβρύχια επίθεσης,  αλλά και αντιαεροπορικών βλημάτων.
Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πριν από λίγο πραγματοποιήθηκαν οι εκτοξεύσεις στο πλαίσιο αιφνιδιαστικών δοκιμών  αφορούσαν:

Εκτοξεύσεις από τις στρατηγικές δυνάμεις δύο πυραύλων ICBM Topol SS-25 Sickle , και βαλλιστικού πυραύλου Voyevoda από βάσεις ξηράς.
Επίσης ανακοινώθηκαν επιτυχείς εκτοξεύσεις πυραύλων SLBM από τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια Bryansk και Georgy Pobedonosets κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικού ελέγχου και άσκησης.
Ανακοινώθηκαν επίσης εκτοξεύσεις τεσσάρων τακτικών βαλλιστικών βλημάτων Iskander και Tochka U επίσης στο πλαίσιο αιφνιδιαστικού ελέγχου και άσκησης.
Τέλος πραγματοποιήθηκαν 10 εκτοξεύσεις βλημάτων S-300 και S-400 εναντίον τουλάχιστον 15 στόχων, στο πλαίσιο αιφνιδιαστικού έλεγχου των αντιαεροπορικών δυνάμεων της χώρας. Οι δοκιμές του συστήμαστος S-400 αφορούσαν την αντιβαλλιστική ασπίδα που αναπτύσσει η Ρωσία, όπως αναφέρει το itnerfax.
Όλες οι εκτοξεύσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα.
Όπως μάλιστα ανακοίνωσε ο γραμματέας Τύπου του αρχηγού του κράτους Ντμίτρι Πεσκόφ. οι ασκ΄λησεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αρχηγία και την επίβλεψη του αρχιστράτηγου Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν και αυτές αφορούσαν ασκήσεις των δυνάμεων πυρηνικής αποτροπής, στρατιωτικής διαστημικής άμυνας, του στόλου και της αεροπορίας μεγάλης εμβέλειας.
«Εκτελέστηκαν εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων και λειτούργησε το σύστημα αεράμυνας και αντιπυραυλικής άμυνας. Όλες οι εκτοξεύσεις πέρασαν κανονικά και όλοι οι εικονικοί στόχοι προσβλήθηκαν», είπε ο Πεσκόφ.
Η επιλογή της σημερινής ημέρας για τις συγκεκριμένες εκτοξεύσεις μόνο ως τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.
Το Σάββατο ξεκινά στην Πολωνία η μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ Steadfast JAZZ του ΝΑΤΟ, άσκηση την οποία η Ρωσία έχει χαρακτηρίσει ως «ψυχροπολεμική» και οι εκτοξεύσεις τόσο των Iskander οι οποίοι βρίσκονται εγκατεστημένοι στο Kaliningrad όσο και των Topol (εν όψει της επιχειρησιακής ένταξης των RS-26 οι οποίοι μπορούν να υπερνικήσουν την αντιβαλλιστική ασπίδα που εγκαθιστά το ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη) αφορούν ακριβώς αυτό: Την απάντηση της Μόσχας στην επικείμενη άσκηση η οποία αφορά το υποθετικό σενάριο προστασίας της Πολωνίας από επίθεση από τα ανατολικά της σύνορα. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr