9.10.13

"ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ" Capital Econ: "Αδύνατη η έξοδος από την ύφεση"

Απογοητευτική συνεχίζει να βλέπει την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας το κέντρο μακροοικονομικών ερευνών Capital Economics, το οποίο βλέπει εξάρτηση της Ελλάδας από την Τρόικα για αρκετά ακόμη χρόνια, θεωρεί ότι η ύφεση δεν πρόκειται να υποχωρήσει και χαρακτηρίζει τις επενδύσεις «ανεπαρκείς».
Σε έκθεση του, το Capital Economics τονίζει πως μπορεί να βελτιώνονται οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία, ωστόσο «η κρίση δεν έχει ακόμη τελειώσει», αναφέρει το ερευνητικό μακροοικονομικό κέντρο σύμφωνα με το bankingnews.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα θα εξαρτάται για αρκετά χρόνια ακόμα από εξωτερική βοήθεια και πλέον το μεγάλο στοίχημα για την Ελλάδα είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, ενώ παράλληλα η Capital Economics θεωρεί αδύνατη την έξοδο από την ύφεση, όταν «οι δαπάνες των ελληνικών νοικοκυριών θα συνεχίσουν να μειώνονται ραγδαία».
Κλείνοντας, η Capital Economics σημειώνει πως το ελληνικό χρέος εξακολουθεί να μην είναι βιώσιμο, ενώ τονίζει πως «μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους κρίνεται επιβεβλημένη εντός του 2014».
defencenet.gr