9.10.13

Σύλληψη Τούρκου κακοποιού στο ... Μεσολόγγι

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου οδηγείται σήμερα ο 58χρονος Τούρκος που συμμετείχε στην απόπειρα διάρρηξης με τη μέθοδο ριφιφί στο κτίριο όπου στεγάζεται το τμήμα Έκδοσης Αδειών της Διεύθυνσης Μετανάστευσης. Ο αλλοδαπός κατηγορείται για απόπειρα διακεκριμένης κλοπής σε βαθμό κακουργήματος.
Δυο ακόμη, άγνωστοι προς το παρόν, συνεργοί του αναζητούνται από τους άνδρες της Ασφάλειας. Οι τρεις τους είχαν φτάσει στο κτίριο με αυτοκίνητο και, αφού έκοψαν με λίμα τα κάγκελα της περίφραξης, τα λύγισαν και μπήκαν από την τρύπα στο προαύλιο όπου άνοιξαν τρύπα διαμέτρου 20 εκατοστών στον τοίχο με ένα σφυρί.

Πριν προλάβουν να εισβάλλουν στο κτίριο, τους πήραν είδηση οι περίοικοι οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, αλλά ο Τούρκος εντοπίστηκε να οδηγεί το αυτοκίνητο και συνελήφθη. Στο όχημα που κατασχέθηκε, βρέθηκαν το σφυρί, μία σιδερένια λάμα και ένα μαχαίρι, ενώ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ένα κινητό και τρεις κάρτες sim.
Όπως όλα δείχνουν, οι εισβολείς είχαν στόχο τα ασυμπλήρωτα έγγραφα αδειών παραμονής που φυλάσσονται στο κτίριο και τις σφραγίδες της υπηρεσίας, με τα οποία θα μπορούσαν εύκολα να πλαστογραφήσουν νομιμοποιητικά έγγραφα για μη νόμιμους μετανάστες και να τα μοσχοπουλήσουν. Η έρευνα της Ασφάλειας Μεσολογγίου βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς θεωρείται πιθανό οι τρεις δράστες να αποτελούν μέλη ευρύτερου κυκλώματος που νομιμοποιεί αλλοδαπούς.
defencenet.gr