16.10.13

Το πολιτικό κόστος δεν είναι αφορολόγητο…

zougla.gr

Η περίπτωση Μητρόπουλου είναι ενδεικτική του νοσηρού κλίματος που επικρατεί στο πολιτικό σύστημα. Μετά από το επιβληθέν πρόστιμο του ΣΔΟΕ για το αφορολόγητο εκατομμύριο, ήρθε η δημοσιοποίηση της αμετάκλητης απόφασης του Αρείου Πάγου περί αδικοπραξίας απάτης και υπεξαίρεσης. 

Ω του θαύματος, μεγάλη μερίδα του τύπου, ηλεκτρονικού και μη, έσπευσε να στηρίξει τον πολιτικό, αλλοιώνοντας το περιεχόμενο του πορίσματος για την αποφυγή απόδοσης του αναλογούντος φόρου. Ταυτόχρονα, η είδηση ότι το κόμμα του τον στηρίζει, μεταδόθηκε με ταχύτητα φωτός, απλώνοντας γύρω από τον προβεβλημένο βουλευτή μια ασπίδα επικοινωνιακής προστασίας.


Πέραν της θλιβερής διαπίστωσης ότι υπάρχουν πάντοτε ευήκοοι αυτιάδες έτοιμοι να στήνουν εκπομπές προκειμένου οι πάσης φύσεως Μητρόπουλοι να προστατεύονται, παγιώνεται δυστυχώς η αντίληψη ότι οι ουσιαστικές αλλαγές στον τόπο μας αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός. 

Η κατήφεια και το γκρίζο στα βλέμματα των συνανθρώπων μας έχουν αιτία, εφ’ όσον σε καθημερινή βάση αναγκάζονται να αποδεχθούν σχεδόν μοιρολατρικά την άθλια πραγματικότητα ύπαρξης πολλών ταχυτήτων μεταξύ Πατρικίων και Πληβείων.

Θα υπενθυμίσω στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ότι άνθρωποι βασανισμένοι χωρίς προνόμια και ανέσεις, ταλαιπωρημένοι από το μακρύ ταξίδι της πολιτικής εκμετάλλευσης και της κοινωνικής ταπείνωσης, έχουν εναποθέσει όνειρα και ελπίδες επάνω τους. 

Η εφαρμογή των ηθικών νόμων ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνεται επιλεκτικά και οι φαύλες συμπεριφορές πρέπει να απομονώνονται ακαριαία. Σε μία κοινωνία με μηδενική ανοχή, η αποσιώπηση τέτοιων περιστατικών ισοδυναμεί με πολιτική αυτοκτονία. Εάν έχουν επιλέξει να αναδειχθούν σε ιδανικούς αυτόχειρες ας το κάνουν μία ώρα αρχύτερα. 

Όσοι μαχαιρώνουν τον διπλανό μας τιμωρούνται από τους φυσικούς τους δικαστές. Όσοι όμως σκοτώνουν το όνειρο κρίνονται από την ιστορία κι αυτό οφείλουν να το θυμούνται.

Η Δημοκρατία χρειάζεται κανόνες και η Αριστερά γενναιότητα…