23.10.13

Τα φύλλα του φθινοπώρου θα ¨γκριζάρουν¨ τα νερά του Αιγαίου;


Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Το Αιγαίο το αρχιπέλαγος  της ζωής και του πολιτισμού, η  θάλασσα των Αγγέλων που ψάλλουν σεβαστικά το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ στην ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ που το εποπτεύει.

Σε αυτήν την θάλασσα σημαδευτήκαμε όλοι μας με τα αιώνια νάματα της Ρωμηοσύνης.
Και τι είναι Ρωμιοσύνη μεσ του Αιγαίου τα νερά;


Είναι η διαχρονική χαρμολύπη της Ράτσας , η χαρά και το μοιρολόι στο τραγούδι ,η ζωή που συνεχίζεται ανάμεσα στο γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας.

Έτσι ¨μες του Αιγαίου τα νερά¨ ανήμερα του Αι – Γιώργη στο Λεβεντόνησο της Ναυτοσύνης, το Ηρωικό Καστελλόριζο,  μας ανακοινώθηκε πριν τρείς και χρόνους επίσημα η νέα τραγωδία του Ελληνισμού.

ΦΕΥ, αλλοίμονο της ΑΙΣΧΥΝΗΣ ¨το κεφάλαιο¨. Νόμιζε ότι θα ¨έσωζε¨ τον Έλληνα. Όμως δεν ξέρει τι της έλαχε να πάθει, σαν τα πεσμένα φύλλα του φθινοπώρου να φυλλοροεί και σε λίγο να χαθεί στην λήθη στα ανεμοδαρμένα   βράχια του Αρχιπελάγους.

Οι νεράιδες και  τα ξωτικά της το διαμηνύουν με τον πιο κατηγορηματικά τρόπο. 

- Στην Ελλάδα, με το χρέος της στο 160%, δεν αναγνωρίζει κανείς ότι θα σταθεί κάποτε στα πόδια της. Κάθε μικρή ανάπτυξη και κάθε μείωση του ελλείμματος ξεθωριάζει μπροστά σε αυτό το γιγάντιο βουνό. Για αυτό και δεν μπορεί να αποφευχθεί η ελάφρυνση του χρέους της Αθήνας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο», αναφέρει. 
Süddeutsche Zeitung: «Βουνό» χρέους το ελληνικό 
22/10/13 - 14:18 

- Η Ελλάδα δεν θα επιστρέψει άμεσα στις αγορές λέει η Goldman Sachs και όλοι έπεσαν κάτω από την καρέκλα.. Όλοι ανέμεναν την επάνοδο της Ελλάδας στις χρηματαγορές, παρά τις αναβολές που έπαιρνε συνέχεια αυτή η απόφαση.- εδώ μάλλον μας κοροιδεύουν.. 

Ήδη η περπατησιά της προδοσίας  ζωγραφίζεται μπροστά μας και  σήμερα βιώνουμε τις οδύνες των μνημονίων που δήθεν θα μας έσωζαν και μιλάμε για αυτά μέσα και έξω από τα σπίτια μας,  προσπαθώντας να καταλάβουμε το κακό που μας βρήκε. 

Όμως πίσω από το  παραβάν των μνημονίων φαίνεται να κρύβεται καλά κάτι, πολύ χειρότερο και είναι η απόφαση – η προαποφασισμένη στο υψηλότερο επίπεδο στρατηγικής διαχείρισης του Έθνους μας από αλλότριες δυνάμεις. 

¨Nα κλείσουν ΕΑΣ και ΕΛΒΟ "εδώ και τώρα" απαίτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνοντας ποιος κάνει κουμάντο στην χώρα και αφήνοντας τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις χωρίς την παραμικρή δυνατότητα παραγωγής έστω και απλών σφαιρών αλλά και υποστήριξης-ανακατασκευής οχημάτων ή και παραγωγής οχημάτων παντός είδους. 

Η τρόικα έχει θέσει ως προαπαιτούμενο το κλείσιμο των δύο βιομηχανιών για να δοθεί η δόση των 2 δισ. Ευρώ.¨

 defencenet.gr21/10/13 

Πρέπει κανείς να ¨κοιμάται με τα τσαρούχια¨  και να μην καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Άραγε το πολιτικό δυναμικό τουλάχιστον   έβγαλε τα τσαρούχια για να κοιμηθεί πιο άνετα; 

Απο τις παραπάνω ενδεικτικές Ερινύες είναι εύκολο να διακρίνουμε στοιχεία αυτής της προαποφασισμένης- απόφασης που αφορούν την νέα Εθνική πορεία στην οποία με το ζόρι μας τροχιοδρομήσανε σε λεωφόρους οικονομικής δουλείας. Και ενώ βιώνουμε αντιφάσεις ταυτόχρονα  στο μυαλό στριφογυρίζουν ερωτηματικά. 

Α. Ήρθαν οι τοκογλύφοι για να διασφαλίσουν ότι θα πάρουν  πίσω τα χρεωθέντα κέρδη μέσω διαφημιζόμενης ανάπτυξης με πρωτογενή πλεονάσματα ; Αφού μόνοι τους τονίζουν ότι δεν σωζόμαστε και θα παραμείνουμε με ένα βουνό χρέος!!
Süddeutsche Zeitung: «Βουνό» χρέους το ελληνικό 

Β. Ήρθανε να  ανταλλάξουνε τα όποια δημιουργηθέντα χρέη με τις ενεργειακές αποθήκες της λεκάνης της Μεσογείου στην Ελληνική Επικράτεια;
Αφού ξέρουν ότι ο Τούρκος καραδοκεί για  χοντρή μοιρασιά. Για πρώτη φορά η Τουρκία φτάνει μέχρι του σημείου να δεσμεύσει περιοχή που φτάνει μέχρι τα βράχια της Καλύμνου (!) για έρευνες ερευνητικού-ωκεανογραφικού της σκάφους όπως αποτυπώνεται στο κείμενο της NAVTEX και στους χάρτες τους οποίους παρουσιάζει το defencenet.gr21/10/13 - 13:39 και συνεχίζει απτόητα να παραγγέλνει πολεμικό υλικό ανατρέποντας τις ισορροπίες ¨Κανονικά πρόκειται να υλοποιήσει την προμήθεια των 100 F-35 η Τουρκία όπως δήλωσε ο γ.γ. της υπηρεσίας για την αμυντική βιομηχανία (SSM)  Murad Bayar.¨
22/10/13 - 22:20 defencenet.gr 

ΤΙ ΗΡΘΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ;

Μήπως  ήρθαν για να προετοιμάσουν την εξαθλίωση μας, αργότερα σε συγκεκριμένη στιγμή να φύγουν λόγω δήθεν τεχνητών προβλημάτων και να ξανάρθουν ως ¨ειρηνοποιοί και σωτήρες¨; Και τι θα αφήσουν πίσω τους και τι επιθυμούν να βρουν μπροστά τους άμα τη επάνοδο τους; 

Σπασμένα κομμάτια, συντρίμμια ψυχικά, σωματικά και οικονομικά. 

Αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη ιστορική επιτυχία τους, κάτι που δεν μπόρεσαν να το κάνουν στο παρελθόν οι πρόγονοι τους. 

Βιώνουμε μέρες άλωσης, πνευματικής και οικονομικής και το  βαθύτερο σκοτάδι αποκαλύπτεται ενώπιον μας με δραματικές συνέπειες. 

Γνωρίζουν οι τοκογλύφοι – δανειστές ότι μια χώρα που  εξαθλίωσαν είναι εύκολη βορρά στο στόμα του οποιουδήποτε λύκου. Τους είναι στρατηγικά ανέξοδο ¨να φύγουν¨ με την πρώτη ευκαιρία και ¨να ξανάρθουν¨ για να μαζέψουν τα υπολείμματα, αλλά και να ¨επικαιροποιήσουν¨ τα μνημόνια τους με ¨εθνικά μνημόσυνα¨. 

Οι στρατηγικοί αναλυτές γνωρίζουν ότι το Αιγαίο αυτές τις στιγμές που διανύουμε είναι ένα τεράστιο ¨γεωπολιτικό ηφαίστειο¨ έτοιμο να εκραγεί σε συγκυρίες με αποφάσεις τέτοιες που θα δρομολογήσουν γεγονότα σε όλο τον πλανήτη. 

Εδώ λοιπόν στο Αιγαίο που γεννήθηκε ο ανθρώπινος πολιτισμός, κάποιοι για την απληστία τους θέλουν να τον καταστρέψουν. 

Όμως το Αιγαίο είναι πολύ βαθύ, μα πάρα πολύ βαθύ και μπορεί να ρουφήξει όλες τις προδοσίες και τις συνομωσίες. Έχει και ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι πολύ γαλάζιο, μα πάρα πολύ γαλάζιο. Αυτό το απόλυτο γαλάζιο το   ατενίζει μόνο ο Έλληνας που αφομοίωσε τις οπτικές μνήμες  στο διάβα των αιώνων και με αυτές σμίλεψε ΠΙΣΤΗ, ΠΑΡΑΔΟΣΗ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. Οι επίδοξοι διεκδικητές του ενεργειακού πλούτου του αρχιπελάγους το βλέπουν πάντα γκρίζο. Γι αυτό και φτιάχνουν γκρίζες ζώνες. Έτσι το φθινόπωρο τους ταιριάζει αισθητικά και συνωμοτικά. 

Όμως όσα ¨φθινοπωρινά φύλλα¨ και να πέσουν στο ΑΙΓΑΙΟ αυτό δεν πρόκειται να γκριζαρισθεί ποτέ. Έχουν γνώση οι ορατοί και οι αόρατοι φύλακες του!!! 

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ.
ΠΗΓΗ