1.10.13

Αρχίζουν οι απολογίες

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν σήμερα οι Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος. Οι τέσσερις βουλευτές μαζί με τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο και τον φερόμενο ως «υπαρχηγό», Χρήστο Παππά, κατηγορούνται για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, ανά περίπτωση για παράνομη οπλοκατοχή αλλά και ότι είχαν καθοδηγητικό ρόλο στην υπόθεση του ακροδεξιού κόμματος.

Η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου μετατέθηκε για την Τετάρτη, από σήμερα που αρχικά είχε προσδιοριστεί, κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισής του, ενώ ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματοςΧρήστος Παππάς θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Σήμερα ξεκινούν και οι απολογίες των συγκατηγορουμένων τους, στελεχών της Χρυσής Αυγής οπότε είναι προγραμματισμένες οι τρεις πρώτες, πριν από αυτές των βουλευτών και συνεχίζονται τις επόμενες ημέρες, με την πλειονότητα των κατηγορουμένων να λογοδοτούν αύριο, όπως τουλάχιστον είχε αρχικά οριστεί πριν αλλάξει η ημέρα απολογίας του κ. Μιχαλολιάκου. Η μεταγωγή των τεσσάρων βουλευτών θα γίνει στις 14.30, ενώ στις 10.30 θα προηγηθεί η μεταγωγή των άλλων τριών συλληφθέντων.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία του Π. Φύσσα - Τί κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ
Αποκαλυπτικές συνομιλίες ανάμεσα σε συλληφθέντα και ασύλληπτα μέλη της Χρυσής Αυγής, που υπόσχονται εκδίκηση ενώ παράλληλα δείχνουν να είναι τρομοκρατημένοι μετά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ 

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και καταγεγραμμένες συνομιλίες του κατηγορουμένου για τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού στο Κερατσίνι, καθώς σε μία από αυτές καταφέρεται σε βάρος της συζύγου του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «με τις μα.. που κατέθεσε», τον έβαλε «δέκα χρόνια μέσα ακόμη».

-Γ. Η άλλη να πούμε, η χαζή μού τα έκανε μαντάρα, με έβαλε δέκα χρόνια μέσα ακόμη, να πούμε, με τις μ..ς της.
-Χ. Ποια βρε;
-Γ. Η γυναίκα μου με τις μ..ς που πήγε και κατέθεσε.
-Χ. Γιώργο, είναι βαρύ το αδίκημα που έχεις κάνει, το’ χεις πάρει χαμπάρι;
-Γ. Ρε, κατάλαβες τι σου’ πα; δεν είναι αυτό... Της είπα να πάει στο σπίτι και να δώσει στους αστυνομικούς, για να μην τα κάνουν κ..ς το σπίτι, όλα τα πράγματα και αυτή έπιασε και τα έδωσε αλλού. Τη μια λέει ότι τα έκαψε, την άλλη λέει έτσι και στο τέλος κάρφωσε και τους άλλους, και πήγανε στο σπίτι τους, γιατί να τους μπλέξει τους άλλους πού πήγε τα πράγματα.

Συγγενικό πρόσωπο, επίσης, του Γιώργου Ρουπακιά αναφέρει σε τηλεφωνική συνομιλία ότι ο κατηγορούμενος τη νύχτα που μαχαίρωσε τον μουσικό ήταν με άλλους δύο στο αυτοκίνητο. Λέει όμως ότι δεν μπορεί «να μπλεχτεί» και να το πει γιατί οι δύο συνεπιβαίνοντες «είναι μακρινοί συγγενείς μου».

Δικηγόρος Κασιδιάρη: "Θέλουν να τον εξοντώσουν για σκοπιμότητες"

Ο δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star και απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για το αν ο πελάτης του εκπαίδευε μέλη και στελέχη της Χ.Α. στις πολεμικές τέχνες, το αρνήθηκε κατηγορηματικά. Ενώ, έκανε λόγο για πολιτική σκοπιμότητα από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, υποστηρίζοντας ότι η σύλληψη του πελάτη του συνδέεται με την υποψηφιότητά του στις δημοτικές εκλογές: "θέλουν να τον εξοντώσουν για σκοπιμότητες" είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος Σαράκης. 


Real.gr DIKHGOROS KASIDIARH από realmedialive