5.10.13

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ




Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις απάτης σε βάρος ισάριθμων πολιτών, σχετικά με πωλήσεις φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών μέσω διαδικτύου

    Το  παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ξεπερνά τα 1.150 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έξι (6) υποθέσεις απάτης σε βάρος πολιτών, που αφορούν πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών μέσω διαδικτύου.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 37χρονης ημεδαπής, για «Απάτη».

Ειδικότερα, η κατηγορούμενη, κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου – Ιουλίου 2013, ανήρτησε αγγελία πώλησης φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή σε ιστοσελίδα του διαδικτυακού χώρου. Την 12-04-2013, 41χρονος χρήστης του διαδικτύου, αγόρασε έναν φορητό Η/Υ από πωλητή με στοιχεία ταυτότητας που αντιστοιχούν σε άντρα. Την ίδια ημέρα, δέχθηκε τηλεφώνημα από την 37χρονη γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι είναι σύζυγος του πωλητή και του ζήτησε να την επισκεφθεί στην οικία της προκειμένου να τακτοποιήσουν την οικονομική εκκρεμότητα της προαναφερόμενης αγοράς. Ο 41χρονος της έδωσε αυτοπροσώπως μέρος του ποσού και στη συνέχεια κατέθεσε μέσω τραπεζικής επιταγής τα υπόλοιπα χρήματα. Το προϊόν όμως δεν του απεστάλη ποτέ.

Στη συνέχεια, η 37χρονη, σε πέντε ακόμη περιπτώσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αγορά του διαφημιζόμενου στην αγγελία Η/Υ, έλαβε μέσω ταχυδρομικών επιταγών, συνολικό χρηματικό ποσό άνω των 1.000 ευρώ, χωρίς όμως να αποστείλει το προϊόν στους αγοραστές.
____________________________________________________________________________

Συνελήφθησαν  δύο ημεδαποί για Ληστεία


Συνελήφθησαν απογευματινές  ώρες χθες 01-10-2013, στην περιοχή της  Σταυρούπολης, έπειτα από αναζητήσεις  δικυκλιστών αστυνομικών της  ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ημεδαποί ηλικίας 27 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για Ληστεία.

Συγκεκριμένα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, οι κατηγορούμενοι που  επέβαιναν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο και  κινούνταν στη Σταυρούπολη, πλησίασαν  ηλικιωμένη πεζή γυναίκα και αφού αποβιβάστηκε ο 27χρονος από το όχημα, με χρήση σωματικής βίας, της αφαίρεσε μία αλυσίδα λαιμού. Στη συνέχεια διέφυγαν με το προαναφερόμενο αυτοκίνητο. Έπειτα από αναζητήσεις, εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή και συνελήφθησαν.
_________________________________________________________________________
Εξιχνιάστηκαν κλοπές από οικίες, κατάστημα και όχημα  στο πολεοδομικό συγκρότημα της  Θεσσαλονίκης. Εξιχνιάστηκε επίσης κλοπή  οχήματος από το Σταυρό Θεσσαλονίκης

Συνεχιζόμενων των ερευνών από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της  Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης και του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Γεωργίου, σχετικά με περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, καταστήματα και οχήματα, προέκυψαν επιπλέον τα ακόλουθα:

  • Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 21χρονου αλλοδαπούδιότι κατά το χρονικό διάστημα Μαίου  Σεπτεμβρίου 2013, διέρρηξε έντεκα (11) οικίες κι ένα (1) κατάστημα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, απόπου αφαίρεσε χρήματαχρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές. Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες της 30-09-2013, στην Άνω Πόλη, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας,διότι νωρίτερα την ίδια ημέρασε υπαίθριο χώρο στάθμευσης της περιοχήςδιέρρηξε ΙΧΕ αυτοκίνητο απ όπου προσπάθησε να αφαιρέσει ηλεκτρονική συσκευή, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και τον υιό τουκαι στην προσπάθειά του να διαφύγειαπείλησε τον δεύτερο με αιχμηρό αντικείμενο (σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο που εκδόθηκε από την Υπηρεσία μας την 01-10-2013).
  • ______________________________________________________________________
  • Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 28χρονου ημεδαπούδιότι σε προγενέστερο χρόνο είχε αφαιρέσει διάφορα προϊόντα από ΙΧΦ αυτοκίνητοπου βρισκόταν σταθμευμένο στην περιοχή της Μενεμένης.
          ___________________________________________________________________________
  • Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 28χρονου ημεδαπού, διότιαρχές Αυγούστου 2012 αφαίρεσε ΙΧΦ αυτοκίνητο από την περιοχή του Σταυρού Θεσσαλονίκης.