31.10.13

Ο Σνόουντεν βρήκε δουλειά στη Ρωσία

Ο δικηγόρος του Έντουαρντ Σνόουντεν, του ανθρώπου που βρέθηκε στο επίκεντρο του πλανήτη όταν αποκάλυψε απόρρητες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν οι αμερικανικές και βρετανικές κυβερνήσεις, ανακοίνωσε σήμερα πως ο πελάτης του βρήκε δουλειά.
Ανεργία τέλος λοιπόν για τον Αμερικανό πρώην διαχειριστή συστημάτων της NSA, καθώς στη Ρωσία, όπου έχει καταφύγει από τον Ιούνιο, από αύριο Παρασκευή θα είναι εργαζόμενος σε μεγάλη ρωσική ιστοσελίδα.

Ειδικότερα, ο δικηγόρος Ανατόλι Κουτσερένα του 30χρονου Σνόουντεν, ανέφερε πως από την 1η Νοεμβρίου θα ασχοληθεί με την υποστήριξη μιας μεγάλης ρωσικής ιστοσελίδας. Ωστόσο «για λόγους ασφαλείας…δεν μπορώ να σας αναφέρω το όνομα της ιστοσελίδας», δήλωσε ο κ. Κουτσερένα στο πρακτορείο RIA Novosti.
Να σημειωθεί πως πως τον περασμένο Αύγουστο, ο ιδρυτής του Vkontakte, του μεγαλύτερου ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης της Ρωσίας ή αλλιώς το ρωσικό Facebook, είχε προτείνει στον Σνόουντεν, όταν ακόμη βρισκόταν στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο να εργαστεί για αυτόν.
«Προσκαλούμε τον Έντουαρντ στην Αγία Πετρούπολη και θα χαρούμε εάν αποφασίσει να ενταχθεί στην ομάδα των διακεκριμένων τεχνικών πληροφορικής που διαθέτουμε», έγραψε τότε ο Πάβελ Ντούροφ στη σελίδα του στο  Vkontakte, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει κάποια πιο δημοφιλής εταιρεία πληροφορικής στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι θα τον ενδιαφέρει η ιδέα να ασχοληθεί με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών μας».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr