5.10.13

ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ Βάζουν ενοίκιο στα σπίτια μας - "Κούρεμα" σε μισθούς και συντάξεις

Και τώρα που ο επικοινωνιακός θόρυβος από την πολιτική δίωξη του Λαϊκού Συνδέσμου αρχίζει να καταλαγιάζει, έρχεται ο ισοπεδωτικός προϋπολογισμός του 2013, με νέους φόρους, και περικοπές δαπανών, οι οποίες θα προέλθουν από μισθούς και συντάξεις.Η δε αύξηση των εσόδων θα προέλθει-σωστά μαντέψατε- από το "ενοίκιο" που θα πληρώνουμε στα σπίτια μας. Όποιος δεν μπορέι να το πληρώσει, θα υποστεί την μοίρα οποιουδήποτε νοικάρη,θα οδηγηθεί σε "έξωση" (κατάσχεση) από το σπίτι του. 
 
Tη Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014, το οποίο προβλέπει περισσότερες εισπράξεις από φόρους και μικρότερες δαπάνες.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες,  το πρωτογενές πλεόνασμα προβλέπεται ότι θα φτάσει τα 2,8 δισ. ευρώ και το έλλειμμα θα μείνει κάτω από το 3%, ενώ οι πρωτογενείς δαπάνες θα συρρικνωθούν κατά 3,2 δισ. ευρώ στα 41,4 δισ. ευρώ.
 
Η μείωση των δαπανών θα προέλθει από τον περιορισμό των κονδυλίων για μισθούς, συντάξεις, κοινωνική ασφάλιση, περίθαλψη, δημόσιες επενδύσεις και καταναλωτικές δαπάνες. 
 
Τα έσοδα θα αυξηθούν κατά 1,5 δισ. ευρώ στα 45,1 δισ. ευρώ μέσω πολλαπλών παρεμβάσεων στην φορολογία εισοδήματος και του φόρου στα ακίνητα.
 
Kατά πληροφορίες, η μεγαλύτερη περικοπή στις δαπάνες θα προέλθει από την κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη, ενώ περίπου 500 εκατ. ευρώ αναμένεται να εξοικονομήσει το Δημόσιο από το κονδύλι των μισθών και συντάξεων (εξού και το ευρηματικό σκίτσο της φωτό από το periklhs.com)!
 
Υπολογίζεται οτι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα διατηρηθεί σε επίπεδα κάτω του 3%. 
 
Στα "σκαριά" έχει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα μια ακόμα αδικία η οποία θα κάνει πολλούς μεροκαματιάρηδες να πονέσουν.
 
Ως γνωστόν πολλές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες για να γλυτώσουν τις εισφορές και τα δώρα Χριστουγένων, Πάσχα, και επίδομα αδείας καλοκαιριού, προσλαμβάνουν συνεργάτες ως εξωτερικούς,  δηλαδή με "μπλοκάκι". Τα άτομα αυτά αναγκάζονται να ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ και να πληρώνουν τις εισφορές τους.
 
Η τρόικα θέλει να πληρώνουν αυξημένους φόρους παρακράτησης  ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ στην ουσία είναι μισθωτοί!
 
Νέες ρυθμίσεις και φορολογικές παρεμβάσεις για εκατομμύρια εργαζομένους ζητάει η Τρόικα από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, με τους ελεύθερους επαγγελματίες να πληρώνουν το μάρμαρο ακόμη μια φορά.
 
Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπους», οι εκπρόσωποι των δανειστών πιέζουν για αύξηση στην παρακράτηση φόρου από το 20% στο 26% στα μπλοκάκια κάτι που αναμένεται να βαρύνει ακόμη περισσότερο τους ελεύθερους επαγγελματίες.
 
Μάλιστα αυτή η αύξηση 30% στην παρακράτηση φόρου προωθείται, με το πρόσχημα της απλοποίησης του φορολογικού συστήματος!
 
Οι υποστηρικτές αναφέρουν ότι με την αύξηση σε 26% ουσιαστικά θα εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση κάθε αυτοαπασχολούμενου, ωστόσο, στην ουσία πρόκειται για ένα βαρύτατο φόρο επί του τζίρου.
 
Αυτό διότι η κάθε αμοιβή που εισπράττει ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν είναι καθαρό κέρδος, αλλά ακαθάριστα έσοδα από τα οποία αφαιρούνται δαπάνες και το υπόλοιπο ποσό είναι εκείνο που υπόκειται σε φόρο εισοδήματος.
 
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», θα καταργηθεί και η διάταξη που προβλέπει έκπτωση 1,5% στη μηνιαία παρακράτηση φόρου για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
 
Τα νέα αυτά μέτρα αναμένεται να αποδώσουν έως και 200 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό το 2014. Το ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν θα έχουν να ζήσουν ποσώς τους ενδιαφέρει.
 
defencenet.gr