26.10.13

ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΕΞΩΔΙΚΟ! Ο Σάφα καθιστά υπέυθυνο το ΥΠΕΘΑ για τις "υδρογονοβόμβες" των υποβρυχίων!

Πρώτο το defencenet.gr αποκάλυψε τον κίνδυνο που υπάρχει από την εγκατάλειψη των ημιτελών υποβρυχίων με γεμάτες δεξαμενές υδρογόνου. Mε την σκανδαλώδη σύμβαση του 2010 που πέρασε από την Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος και έιχε ως αποτέλεσμα το ελληνικό Δημόσιο να έχει πληρώσει 2,5 δις, και να έχει παραλάβει μόλις ένα υποβρύχιο, και τα υπόλοιπα να σαπίζουν στα ναυπηγεία, δόθηκε το δικαίωμα στον κύριο Σάφα, να καθιστά υπέυθυνο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για την ασφάλεια των υπο κατασκευή υποβρυχίων.
 
Ο ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά “πατώντας” στην σύμβαση που υπέγραψε το ελληνικό δημόσιο μαζί του το 2010,ζητάει και τα "ρέστα". Έστειλε εξώδικο στο οποίο αφού ριχνει όλες τις ευθυνες για τη κατάντια των Ναυπηγείων στο Ελληνικό Δημόσιο απαιτεί απ΄αυτό, που έχει πληρώσει 2,5 δις για υποβρύχια που δεν έχει παραλάβει να αναλάβει την ευθύνη της ασφάλειάς τους ενώ αυτά βρίσκονται στο χώρο των Ναυπηγειων του! 
 
Αναφέρει επί λέξει "μες στις υποχρεώσεις μας που έχουν νομίμως! ανασταλεί, είναι και της συντήρησης και της ασφάλειας, εξαιτίας της συμπεριφορά σας"!
 
Η ανησυχία πλέον αφορά τα δύο υποβρύχια Type 214 τα οποία έχουν ολοκληρωθεί κατά 95-98% και στηρίζονται σε ηλεκτροϋδραυλικούς βραχίονες.
 
Yπενθυμίζουμε ότι είχε δοθεί εντολή να υπάρξει άμεσα έλεγχος στην λειτουργία τους και στην κατάσταση που βρίσκονται, καθώς αν συμβεί κάτι, π.χ. ένας σεισμός, τυχόν κατάρρευσή τους, απλά θα ισοπέδωνε όλη την περιοχή!
 
Γιατί; Οι δεξαμενές τους είναι γεμάτες υδρογόνο. Αν για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. διαρροή λαδιού) υπάρξει δυσλειουργία στις μπουκάλες πλευρικής στήριξης  των πλευρικών βραχιώνων, η καταστροφή θα ήταν τρομακτική.
 
Πτώση των υποβρυχίων από τέτοιο ύψος ακόμα και πλαγιολίσθησή τους συνεπάγεται - στην καλύτερη περίπτωση - καταστροφή του υποβρυχίου και στην χειρότερη έκρηξη του υδρογόνου που θα κατέστρεφε και το δεύτερο  υποβρύχιο και τα ΕΝΑΕ και ολόκληρη την περιοχή!
 
Είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που υποβρύχια ολοκληρωμένα και με τις δεξαμενές υδρογόνου γεμάτες είναι εκτεθειμένες στα στοιχεία της φύσης ή σε κακόβουλες ενέργειες επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
 
Και μετά από όλα αυτά είχαμε την ΝΔ να στηρίζει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι όλα τα "έπραξε καλώς" και με απόλυτη "διαφάνεια", σε μια διαδικασία που  η ίδια καταψήφισε τότε. Προφανώς είχαν ψηφίσει οι δίδυμοι αδελφοί τους, και δεν επρόκειτο για τα ίδια άτομα.
 
 
Σε αυτή τη χώρα καταφέραμε να πληρώνουμε ακριβά, να μην παίρνουμε αυτό για το οποίο πληρώσαμε, να κινδυνεύουμε να χάσουμε ζωές, και να μην φταίει κανένας για αυτό! Αν αυτό δεν αποδεικνύει ένα πολύ "πετυχημένο" πολιτικό σύστημα...