29.10.13

Κύπρος: Βρέθηκε ο άνδρας που ενδέχεται να είναι ο Μπεν Νίνταμ

Εντοπίσθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου ο νεαρός άνδρας που εμφανίζεται σε βίντεο και μοιάζει στο σκίτσο που έχει φτιάξει η Σκότλαντ Γιάρντ για τον 24χρονο, σήμερα, Μπεν Νίνταμ που χάθηκε πριν από 22 χρόνια στην Κω.
Ο άνδρας, που εμφανίζεται σε βίντεο και στη φωτογραφία που έχει στην κατοχή της η Κυπριακή Αστυνομία, εντοπίσθηκε, το απόγευμα, σε πολύ μικρή απόσταση από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας στη Λεμεσό.
Την πληροφορία για το νεαρό έδωσαν γείτονες που τον αναγνώρισαν από τη φωτογραφία.
Ο νεαρός, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ήδη έδωσε πρόθυμα αίμα για εξετάσεις DNA.

Ανέφερε ότι είναι ηλικίας 22 χρόνων και ότι κατάγεται από τη Ρουμανία. Βρίσκεται στην Κύπρο από το Φεβρουάριο και διαμένει στην περιοχή με θείους του, ενώ οι φερόμενοι, ως γονείς του βρίσκονται στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με όσα  έχουν γίνει γνωστά, συνεργάζεται πρόθυμα με τις αρχές και φέρεται να δήλωσε ότι αναγνώρισε τον εαυτό του στο βίντεο και στις φωτογραφίες, αλλά φοβόταν να επικοινωνήσει με την Αστυνομία γιατί δεν ήξερε για πιο λόγο τον αναζητούσαν.
Το αρμόδιο τμήμα της κυπριακής Αστυνομίας για την Ιντερπόλ, με κατεπείγον μήνυμα, πληροφόρησε την Ιντερπόλ Ηνωμένου Βασιλείου και Ελλάδας, ώστε να αποσταλεί επειγόντως στην Κύπρο το γενετικό υλικό των γονιών του Μπεν, για να γίνει ταυτοποίηση.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε ότι με αφορμή την υπόθεση Μπεν και της μικρής Μαρίας, θα διεξαχθούν έρευνες και στην Κύπρο, για ενδεχόμενες πωλήσεις βρεφών από Ρομά.
Πηγή: ΑΜΠΕ