18.10.13

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

Πλημμύρα  «εργαζόμενων» στα Υπουργεία

Του συνεργάτου μας, Θανάση Νικολαΐδη

ΕΠΙ «παλαιολιθικής»  εποχής, εξασφάλιζαν την ψήφο με αντάλλαγμα το αυθαίρετο. Κουβαλήθηκαν απ’ τα χωριά τους οι ξύπνιοι, κατέλαβαν  τα δικά τους «βραχώδη», τα τύλιξαν  με ντενεκέδες και γίναν δικά τους. Με τα χρόνια και «κατόπιν ενεργειών» του βουλευτή για την έδρα, του υπουργού που καθάρισε νομοθετώντας κι όλοι τους…ευτυχισμένοι. Με τις παρυφές των μεγαλοπόλεων, σήμερα, για…φτύσιμο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ η «νεολιθική»  των διορισμών σε Υπουργεία. Ό,τι περίσσεψε από…θυρωρούς κι απόμεινε απ’ «του Βελγίου τις στοές» βολεύτηκε σε «ταπεινά» πόστα της δημόσιας διοίκησης, που τη διοικούσαν οι εραστές της εξουσίας. Με την ψήφο ανταλλακτική σταθερά και τον βολεμένο μια ζωή εξαρτημένο και υποχρεωμένο στον «σωτήρα». Και ομοφρονούντα, μη χάσουν και οι δυο.

ΜΕΓΑΛΟ το μέσον, υψηλό  το πόστο. Και στήθηκε ένας στρατός (στα Υπουργεία), με σκοπιές και  φρουρά. Με τη μονιμότητα να εξασφαλίζει  ισοβίως την καρέκλα. Πλημμύρισαν  τα Υπουργεία από «εργαζόμενους», που αν όλοι τους χτυπούσαν ταυτόχρονα την κάρτα, θα’ χε φρακάρει το μηχάνημα. Γι αυτό κι έλειπαν οι μισοί (με άδεια απ’ τη σημαία) και οι μισοί των άλλων μισών γιατί δεν είχαν καρέκλα να καθίσουν.
ΑΦΗΝΟΥΜΕ τους λιγοστούς  και εργατικούς. Αυτοί πήραν απάνω τους τη δουλειά. Το’ χουν μέσα τους να δουλεύουν. Οι άλλοι κι άλλες (οι πολλοί) κοιτάνε το ρολόι βαττολογούντες περί τα καθημερινά και προσωπικά, προτάσσοντας το «δεν γίνεται» στον…πελάτη. Με ένα «χαρτί» στο χέρι «από γραφείου εις γραφείον» και…βγήκε το μεροκάματο. (Κάποιοι κολλητοί στο τηλέφωνο για…κολλητούς-εισηγήσεις για ρουσφέτι).

ΕΤΣΙ πέρασαν τη ζωή  τους οι πολλοί και, ελλείψει καταγραφής, θα παραμείνουν…δυσανάγνωστες οι υπογραφές. Ποτέ δεν θα μάθουμε το «μέσον», ποιος  διόρισε ποιον, την ιδιότητα και την υπογραφή του πρώτου. Το τηλεφώνημα της «διαμεσολάβησης» χάθηκε ταξιδεύοντας στο υπερπέραν και μόνο το «πτώμα» κείται μπροστά μας, ως πειστήριο του εγκλήματος.

ΤΙ κάνεις, λοιπόν, υπό  την πίεση της Τρόικας και  στη θέα ενός «στρατεύματος» στα  υδροκέφαλα υπουργεία; Απολύεις τους «κάποιους»; Όχι. Χαλάς το κύκλωμα-θα σε φάνε λάχανο. Αρπάζεις τις καθαρίστριες(!), τις απολύεις(!!) και…καθαρίζεις!!!