17.10.13

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ «Εσείς δεν διαβάσατε και το μνημόνιο…»

Οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη με τον πρώην υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο, χαρακτήρισαν τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής.
Αφορμή ήταν η ενημέρωση που έκανε στα μέλη της Επιτροπής, ο υπουργός Υποδομών, σχετικά με τον επικείμενο διαγωνισμό για την ανάδειξη παρόχου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.

Όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, «ο πρώτος στόχος είναι να γίνει ένα αποδοτικότερο πλάνο κοινωνικής, τεχνολογικής και οικονομικής αξιοποίησης του ψηφιακού μερίσματος και ο δεύτερος, να δημιουργηθεί ένα κατάλληλο πλαίσιο ως χώρα, για την ταχεία και αποδοτικότερη υλοποίηση του χάρτη ψηφιακής τηλεόρασης»
Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου έθεσε σειρά ερωτημάτων προς τον υπουργό Υποδομών, τα οποία, όπως υποστήριξε, μέχρι σήμερα η κυβέρνηση αρνείται να απαντήσει.
«Πώς σκοπεύετε να διασφαλίσετε το δημοκρατικό αγαθό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, προχωρώντας στο διαγωνισμό ψηφιακού παρόχου δικτύου με την ΕΡΤ σε καθεστώς αμφισβήτησης και παρεμποδιζόμενη από την κυβέρνηση να παρέμβει στη διαδικασία; Ποιος θα εγκαταστήσει τους πομπούς της; Πώς θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους και η ανεξαρτησία τους από ιδιωτικά συμφέροντα;» αναρωτήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
«Όνειδος, κυρία Κωνσταντοπούλου, είναι αυτό που ο ελληνικός λαός, οι άνεργοι, οι φτωχοί πολίτες, ο ελληνικός λαός πλήρωνε από το υστέρημά του για να λέτε εσείς την ΕΡΤ κερδοφόρα. Αυτό το οποίο ζήσαμε επί πολλά χρόνια με την φαυλότητα και την αθλιότητα και του πολιτικού συστήματος και όλου του συστήματος, στο οποίο στηρίχθηκε αυτό που λεγόταν ΕΡΤ», ήταν η αντίδραση του κ. Χρυσοχοΐδη που προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης:
Ζωή Κωνσταντόπουλου: «Ως δήλωση αυτοκριτικής, τα λέτε αυτά. Το πολιτικό σύστημα το ονειδιστικό, είσαστε εσείς. Το εκπροσωπείτε επάξια».
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Εγώ θεωρώ, όνειδος …»
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Όνειδος» είναι να κουνάτε το δάχτυλο, κύριε Χρυσοχοΐδη».
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Δεν θα με πτοήσετε. Δεν προκαλώ κανέναν. Εσείς προκαλέσατε εμένα. Λέω, λοιπόν, ότι όνειδος είναι το καθεστώς της ΕΡΤ το οποίο προκαλούσε το φιλότιμο και το αίσθημα των Ελλήνων, με τα χρήματα του ελληνικού λαού, τα οποία εσείς αποκαλείται κερδοφόρα τηλεόραση. Η Δημόσια Τηλεόραση έχει από τον ιδρυτικό νόμο την άδεια, δεν χρειάζεται καμία άδεια κανενός, ούτε λήγει καμιά άδεια…»
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Νομίζετε!»
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Εσείς νομίζετε! Εγώ έτσι νομίζω, έτσι ψήφισε το ελληνικό Κοινοβούλιο».
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Εσείς, δεν διαβάσατε και το μνημόνιο…».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr