2.10.13

Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν θα αντέξει τη καταστροφή που προκαλεί, και θέλει πόλωση


«Το μνημόνιο όχι μόνο δεν βγαίνει, αλλά απειλεί με κατάρρευση την κοινωνία. Έρχεται κοινωνική κόλαση. Το πλεόνασμα των 2,5 δισ. έκανε φτερά μέσα σε λίγες μέρες, παρά την αγωνιώδη έκκληση Βενιζέλου στον Άσμουσεν να παραποιήσει τα στοιχεία», 

 δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ,πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες. Μιλώντας για τους κυβερνητικούς εταίρους ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι στόχο έχουν «να δυναμιτίσουν το πολιτικό σκηνικό».
Προανήγγειλε ότι «έρχονται νέα σκληρά μέτρα. Κλείνουν ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΛΑΡΚΟ, απελευθερώνονται απολύσεις, έρχεται φόρος ακινήτων και αγροτεμαχίων. Υπό το πρίσμα αυτό, η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει την καταστροφή που προκαλεί, παρά μόνο αν επενδύσει στη στρατηγική της έντασης, στη στρατηγική της πόλωσης. Αυτή, όμως, είναι μία επικίνδυνη στρατηγική για τη δημοκρατία και για την ομαλότητα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου και τη ΝΔ , γιατί «επιμένουν στην επικίνδυνη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων». Παρά το γεγονός ότι όπως είπε, «η εξάρθρωση της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής αποτελεί δικαίωση του αντιφασιστικού κινήματος και του ΣΥΡΙΖΑ». Πρόσθεσε, ότι ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να προχωρήσει στο αυτονόητο κάτω από την πίεση της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς κοινής γνώμης. «Δεν ήταν επιλογή τους. Αναγκάστηκαν» τόνισε. Ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «όχι μόνο πρέπει να καταγγείλει αυτήν τη στρατηγική, αλλά και να διεκδικήσει ερείσματα στις υγιώς σκεπτόμενες δυνάμεις σε όλο το πολιτικό φάσμα. «Όχι μόνο πρέπει να προετοιμαστεί για προβοκατόρικες ενέργειες, αλλά να εργαστεί για να τις ακυρώσει. Να απομονώσουμε όσους δεν διστάζουν ακόμα και τον διχασμό, προκειμένου να μείνουν στην εξουσία. Και να αποτελέσουμε εγγύηση της ομαλότητας και της σταθερότητας για τη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία του λαού μας» κατέληξε ο κ. Τσίπρας Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας όσα είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματός του, δήλωσε: «Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να παρουσιάσει εαυτόν ως... εγγυητή της σταθερότητας την ώρα που επιμένει να επενδύει στη στρατηγική του διχασμού και στην καταστροφολογία. Δυστυχώς για τον ίδιο και ευτυχώς για τη χώρα, στον δρόμο αυτό θα είναι απελπιστικά μόνος. Οι Έλληνες πολίτες όχι μόνο δε συμμερίζονται αλλά αντιθέτως απορρίπτουν στην πράξη τις τυχοδιωκτικές και επικίνδυνα ολισθηρές θέσεις του και για την αντιμετώπιση των νεοναζί και για την προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας»..

http://www.eklogika.gr/news/16552