15.10.13

Εντατική συνεργασία Ελλήνων και Ισραηλινών στην ασφάλεια λιμανιών


Η εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και Ισραηλινών στον τομέα της ασφάλειας στα ελληνικά λιμάνια που φιλοξενούν κρουαζιερόπλοια τα οποία μεταφέρουν ισραηλινούς τουρίστες ήταν ανάμεσα στα ζητήματα που συζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ με τον Πρωθυπουργό την Τρίτη. 

Ηδη πάντως λαμβάνονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας τόσο στον Πειραιά όσο και σε άλλα λιμάνια όταν καταπλέουν κρουαζιερόπλοια με Ισραηλινούς. 


Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έγινε συζήτηση στο τομέα της ασφάλειας των λιμένων με βάση και όσα αναφέρονται στον Διεθνή Κώδικα για την ασφάλεια πλοίων και λιμενικών εγκαταστάσεων (ISPS) και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ στελεχών του Λιμενικού Σώματος και Ισραηλινών. 

Επίσης συζητήθηκε και το ζήτημα της ναυτικής εκπαίδευσης και υπήρξε συμφωνία για συνεργασία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε συζήτηση και για το θέμα της αφαλάτωσης για την υδροδότηση των νησιών του Αιγαίου. Γι' αυτό το θέμα εταιρείες ισραηλινών συμφερόντων έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να δραστηριοποιηθούν στα ελληνικά νησιά.

http://www.rodiaki.gr/article.php?id=263735&catid=8&maincatid=1