1.10.13

Τσίπρας κατά Βενιζέλου για ναυπηγεία - "Υπέγραψες σύμβαση σκάνδαλο χειρότερη από του Άκη"!

Για «τεράστιο πολιτικό, οικονομικό και εξοπλιστικό σκάνδαλο εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου», έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή επίσκεψή του στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, διευκρινίζοντας ότι «η σύμβαση του 2010, που έχει τη σφραγίδα του κ. Βενιζέλου και του κ. 
Παπακωνσταντίνου, είναι μεγαλύτερο σκάνδαλο ακόμα και από την αρχική ναυπηγική σύμβαση που έχει τη σφραγίδα του κ. Τσοχατζόπουλου».


Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν για το έγκλημα που διέπραξαν στον Σκαραμαγκά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «ο Έλληνας φορολογούμενος έχει δώσει 2,5 δισ. ευρώ προκειμένου να κατασκευαστούν και να ναυπηγηθούν έξι υπερσύγχρονα υποβρύχια και έχουμε παραλάβει μόνο το ένα. Αυτήν τη στιγμή τέσσερα υπερσύγχρονα, πληρωμένα και σχεδόν ετοιμοπαράδοτα υποβρύχια αφήνονται να σαπίζουν στις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων, διότι ο ιδιοκτήτης, ο κ. Σάφα, κρατάει ενέχυρο τα τέσσερα υποβρύχια και όμηρους τους απλήρωτους εδώ και πολύ καιρό εργαζόμενους των Ναυπηγείων. Αλλά και τα ίδια τα ναυπηγεία τα κρατά ενέχυρο».

Το ελληνικό Δημόσιο, είπε ο κ. Τσίπρας οφείλει άμεσα να καταγγείλει τη σύμβαση και να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να διεκδικήσει με αγωγή αποζημίωση από την Abu Dhabi Mar του κ. Σάφα. Ταυτόχρονα οφείλει να ανακτήσει τον δημόσιο έλεγχο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά προκειμένου να αποπερατωθούν άμεσα τα υποβρύχια, να ναυπηγηθούν, να δοθούν προς χρήση στο Πολεμικό Ναυτικό αλλά και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, διότι τα ναυπηγεία αυτά, με την τεχνογνωσία και την τεχνολογία που έχουν, μπορούν να είναι μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα.


Ταυτόχρονα, προσέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουμε να κάνουμε κι όλες εκείνες τις απαραίτητες κινήσεις νομικής υποστήριξης, προεργασίας αλλά και διεκδίκησης στην ΕΕ προκειμένου να ανακληθούν οι περιορισμοί που αφορούν την κρατική ενίσχυση των Ναυπηγείων. Επίσης ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «ας το γνωρίζουν καλά οι μνημονιακές κυβερνήσεις, πολύ σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό για το έγκλημα που διέπραξαν εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου σε ό,τι έχει να κάνει με τα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, αλλά και συνολικά με τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία».

http://www.analystsforchange.org