21.10.13

Εξαπλώνεται ο "ιός" του "Όχι σε νέα μέτρα" στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας


Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ:ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟΥΣ
Σαφή μηνύματα στέλνουν πλέον στην κυβέρνηση όλο και πιο πολλοί βουλευτές της ΝΔ ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν νέα μέτρα όποια και αν είναι αυτά.
Έτσι μετά τον βουλευτή Γεράσιμο Γιακουμάτο ο οποίος την Παρασκευή απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο η Κ.Ο της ΝΔ να ψηφίσει νέα μέτρα λέγοντας χαρακτηριστικά πως "Δεν υπάρχει βουλευτής να είναι άρρωστος, να είναι βλάκας, να πει ότι “θα μπορούσα να κόψω σύνταξη, μισθό. Αύξηση εφορίας”. Δεν μπορεί να το κάνει" αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και νυν βουλευτής της ΝΔ Βύρων Πολύδωρας.

Το κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ χρησιμοποιώντας πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς και σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα σε διαδικτυακό χώρο "πυροβολεί" την κυβέρνηση σχεδόν εξ επαφής με εκφράσεις όπως «νομίζουν ότι κυβερνούν ηλίθιους» και «Αίσχος»!
Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ο Β. Πολύδωρας:
Ρώτησαν τον Βύρωνα Γ. Πολύδωρα για τη στάση της κυβέρνησης σχετικά με τη σθεναρή απόκρουση των οριζόντιων μέτρων. Και απήντησε:
 1 Να προσέχουν μη στεναχωρήσουν τους δανειστές μας και θυμώσουν
2 Δηλαδή εάν δεν είναι οριζόντια τα πρόσθετα μέτρα (για μισθούς και συντάξεις) και είναι κάθετα (για «κούρεμα» καταθέσεων και για δημεύσεις περιουσιών) θα είναι καλά;
3 Ηθικόν επιμύθιον: «Μπορούμε να παίζουμε με τις λέξεις όσο θέλουμε, με τους ηλίθιους που κυβερνάμε και με τον πόνο τους» Αίσχος!
Β.Γ.Π
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Β. Πολύδωρας καταφέρεται ανοικτά κατά της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολίτικης της κυβέρνησης.
Πριν ένα μήνα περίπου και ερωτηθείς για δήλωσή του, όπου έκανε λόγο για «πλεόνασμα απελπισίας», είχε πει:
«Ξέρετε γιατί το είπα; Το είπα διότι, η στάση ότι ευδοκιμούν οι θυσίες είναι η χειρότερη στάση. Δεν ευδοκιμούν οι θυσίες, πεθαίνει ένας λαός και θα είναι πολύ χρήσιμο αυτό το επιχείρημα ότι δεν ευδοκιμούν οι θυσίες και ότι δεν βγαίνουν τα μέτρα, “κάνε τα μαθήματα σου” που λέει άλλος υβριστής Γερμανός ή “κάνε τις υποχρεώσεις σου” και τα παρόμοια. Αυτά είναι αλαζονικά πράγματα, δεν γίνονταν ούτε από την υψηλή πύλη της Τουρκοκρατίας. Είναι πολύ καλύτερο η πολιτική φωνή από την κυβέρνηση των Αθηνών να είναι ότι φτάσαμε στα όρια μας, πεθαίνει ο λαός, τέρμα, δεν έχω ούτε έλλειμμα. Έχω μια βαθιά ύφεση».
Το γεγονός είναι ότι ο "ιός" του "Οχι σε νέα μέτρα" εξαπλώνεται στην  Κ.Ο. της ΝΔ  με αποδέκτη τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και το οικονομικό επιτελείο και της πολιτικής που αυτό ακολουθεί αποκλείοντας κάθε περίπτωση να ψηφιστούν νέα μέτρα φέρνει στα όριά της την δικομματική κυβέρνηση.
defencenet.gr