4.10.13

ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ από τον ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Ο Βουλευτής  Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών 

των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 
Τέρενς Κουίκ και Κοινοβουλευτικός Υπεύθυνος  για τα εθνικά θέματα της Θράκης, σχολίασε ως εξής τις δηλώσεις του  Τούρκου ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου στο CNN Turk, σχετικά με τη Σχολή της Χάλκης, τα τζαμιά και τους μουφτήδες:

«Ο κ. Νταβούτογλου, για μία ακόμη φορά, επιδίδεται σε εκβιασμούς, που είναι το γνωστό άθλημα της Άγκυρας.

Θα του συνιστούσα:


1ον Να διαβάσει προσεκτικά την ανακοίνωση του Συλλόγου Κωνσταντινοπολιτών που αφορά στην απαγόρευση της Θείας Λειτουργίας και της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Κυδωνιών Αθηναγόρα στον ιστορικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κυδωνιών (Αϊβαλί).

Αν δεν το κατάλαβε, αφορά καταγγελία εναντίον των τουρκικών Αρχών για «κατάφωρη παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας και ευθεία προσβολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με την Τουρκία, για μία ακόμα φορά, παρά τις επίσημες εξαγγελίες περί εκδημοκρατισμού, να εξακολουθεί να περιφρονεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων».

2ον Να «συμμαζέψει» τη δράση του πράκτορα Προξένου που έχει εγκαταστήσει στην Κομοτηνή, με προίκα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε μαύρο χρήμα, για τη «μισθοδοσία» χιλιάδων πρακτορίσκων στη Θράκη, παραβιάζοντας κάθε κανόνα της Διπλωματίας και όλοι μαζί μη σεβόμενοι είτε τη συνθήκη της Λωζάννης είτε τους νόμους της Ελλάδας σε πολλά επίπεδα.

3ον Να μαζέψει οριστικά τους ψευδομουφτήδες, όπως επίσης και όλους εκείνους τους «μισθοδοτούμενους» ιμάμηδες, που με το «θρησκευτικό έργο» τους επιβουλεύονται ως όργανα της Άγκυρας και την ελληνική εθνική κυριαρχία.

Δεν θα υπενθυμίσω στον κ. Νταβούτογλου τις θέσεις της Διεθνούς Κοινότητας για την επαναλειτουργία της σχολής της Χάλκης. Ούτε θα του υπενθυμίσω ότι στη Μέκκα της μουσουλμανικής θρησκείας, την οποία σέβομαι απολύτως, απαγορεύεται η Λειτουργία Ορθόδοξης εκκλησίας ή ακόμα και οι επισκέπτες να φέρουν το σύμβολο του σταυρού. Ούτε θα του υπενθυμίσω ότι η κυβέρνηση Ερντογάν, στην οποία είναι Υπουργός, ενισχύει τους Ισλαμοφασίστες στη Συρία που σφάζουν στο γόνατο και τους Χριστιανούς.

Εν ολίγοις, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση να δώσει την πρέπουσα απάντηση στους εκβιασμούς Νταβούτογλου, εκτός και εάν η πρωθυπουργική συνάντηση στους προθαλάμους του Κατάρ και η πρόσφατη επίσκεψη Βενιζέλου στην Άγκυρα, έχουν δρομολογήσει συμφωνίες που υποπτευόμαστε μεν αλλά επίσημα δεν γνωρίζουμε.

Και έχοντας, με εντολή του  Προέδρου του Κινήματος Πάνου Καμμένου, η οποία επαναδιατυπώθηκε στην τελευταία σύσκεψη της Κ.Ο., την κοινοβουλευτική ευθύνη για τα θέματα της Θράκης, κυρίως τα Εθνικά, τονίζω εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ότι η Θράκη είναι ενιαίο και αναπόσπαστο πολύτιμο και ιστορικό κομμάτι της Ελληνικής Επικράτειας, όπου κανένας τρίτος δεν πρέπει να τολμά να κοιτάει ούτε με λοξό βλέμμα.

Τέλος, οφείλω να θυμίσω στον κ. Νταβούτογλου ότι ακόμα περιμένω μία απάντηση στο ερώτημα που  δύο φορές του απηύθηνα στη  σύντομη συνάντησή μας στην Κωνσταντινούπολη, στα πλαίσια της ετήσιας Συνόδου του ΟΑΣΕ:

Τι θα πράξει η τουρκική κυβέρνηση για να σταματήσει η  εισροή λαθρομεταναστών στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια; Και τι θα πράξει επίσης, για να πάρει πίσω όλους εκείνους τους μουσουλμάνους  «εποίκους» που έχει στείλει στην πατρίδα μας και που ζητάμε να επαναπροωθηθούν στην χώρα εξόδου τους;».