19.10.13

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ Η ΕΕ χρωστάει στην Ελλάδα λύση για το χρέος

Αφού σε συνεργασία με τους δανειστές έφερε την χώρα σε αδιέξοδο λύση στο ελληνικό χρέος ακόμα και με έκτακτο Eurogroup, τον Απρίλιο, ζητάει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος τονίζει ότι η ΕΕ χρωστάει στην Ελλάδα αυτή την προοπτική.
 
Μιλώντας στην «Ημερησία του Σαββάτου» ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι, τον Απρίλιο, όταν θα πιστοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 η Ευρώπη θα πρέπει να βρει μια λύση για το ελληνικό χρέος.
 
«Διαπραγματεύομαι με την τρόικα εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο. Πάντα βρίσκονται λύσεις. Ετσι πιστεύω ότι θα γίνει και τώρα. Κανέναν δεν συμφέρει να προβάλει παράλογες θέσεις, σήμερα», δηλώνει ο ίδιος στην «Ημερησία» και υπενθυμίζει ότι η τρόικα τον Ιούλιο δεν είχε εντοπίσει δημοσιονομικό κενό.
 
«Από τότε μέχρι τώρα τα πράγματα πήγαν καλύτερα, δεν πήγαν χειρότερα. Ορισμένες αποκλίσεις σε υποτομείς της γενικής κυβέρνησης υπάρχουν, όπως επίσης, μέτρα τα οποία δεν λάβαμε. Στοχευμένες μειώσεις δαπανών σε τομείς της γενικής κυβέρνησης ή διαρθρωτικά μέτρα οφείλουμε να τα βρούμε και να τα εφαρμόσουμε. Αλλωστε αυτό προβλέπεται και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που καταθέσαμε», σημειώνει.
 
Κατά τον Γιάννη Στουρνάρα θα ήταν άδικο για την Ελλάδα να γίνει αποδεκτή η άποψη ορισμένων χωρών, που θα ήθελαν οι αποφάσεις να ληφθούν μετά τις Ευρωεκλογές του Μαΐου. «Και εμείς πρέπει να πάμε σε ευρωεκλογές», δηλώνει.
 
Ο κ. Στουρνάρας, επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να γίνουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Αναφερόμενος σε περικοπές στις επικουρικές, απαντά ότι θα γίνει μόνον ό,τι προβλέπεται σε νόμους, που έχουν ήδη ψηφιστεί για την εξυγίανση του ασφαλιστικού.
 
 
defencenet.gr