7.10.13

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

Αν  αυτό θέλουν να πουν…



Του συνεργάτου μας, Θανάση Νικολαΐδη


ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΕ  τον κόσμο ο Χίτλερ, ηττήθηκε, (κατα)δικάστηκε, πλήρωσε κατά το «δίκαιο  των νικητών» και τη μοίρα του  ηττημένου και η Ιστορία κατέγραψε  τη ναζιστική θηριωδία. Ωστόσο, άλλο είναι το δίκαιο της Γερμανίας. Το έσβησαν τα εγκλήματα των φασιστών, το πήραν μαζί τους οι εγκληματίες πολέμου.
ΟΙ Άγγλοι δεν μας…ήρθαν  μεταπολεμικά. Έσπευσαν να πιάσουν  από νωρίς «δουλειά» στην Αντίστασή  μας (προς χάρη τους), προβλέποντας το μέλλον και ποντάροντας στον (μεταπελευθερωτικό) διχασμό μας.
Αριστεροί και δεξιοί πατριώτες στο βουνό να πολεμήσουν τον κατακτητή, ωστόσο, ανυποψίαστοι για τους Άγγλους πράκτορες στα πόδια τους και για τα (μεταπολεμικά) σχέδια της «Πονηράς Αλβιώνος».
Η συνέχεια είναι γνωστή, αλλά δεν φαντάζουν ως ανθέλληνες οι «Σύμμαχοι». Είχε τον τρόπο της η «Θαλασσοκράτειρα» να μη προδίδονται απ’ τα «έργα» οι προθέσεις της. Μας δημιούργησαν τα «Δεκεμβριανά»-προοίμιο της μεγάλης σφαγή μας. Μεταξύ μας! Αν εξαιρέσουμε την (περιορισμένη) δράση Άγγλων κομάντος στα «Δεκεμβριανά», δεν εκτέλεσαν «αυτοπροσώπως» αμάχους, δεν έκαψαν χωρία μας, στον Εμφύλιο.
ΑΥΤΟ είναι «τέχνη», διπλωματία και πολιτική. Την πληρώνεις με εκατόμβες αλληλομαχομένων (ελλήνων) και ο ηθικός αυτουργός δεν «εκτίθεται». Ξεφεύγει απ’ την κρίση και την κριτική ενός λαού που τον ρήμαξε από μακριά. Αυτή είναι η Βρετανία του Τσώρτσιλ , (με ρόλο ακόμα απ’ τη Μικρασιατική μας τραγωδία). 
ΓΙΑΤΙ γράφουμε τα παραπάνω; Για να’ ρθουμε στα σημερινά. Δεν είναι περίεργο, ανιστόρητο και καταδικαστέο να συμμερίζεσαι το δίκαιο της Γερμανίας έναντι των «Συμμάχων». Η παρεξήγηση και το λάθος αρχίζει απ’ τον ναζισμό, αν τον υιοθετείς ως «ιδεολογία» και πρακτική. Χρειάζεται μεγάλη δόση…απανθρωπιάς για να ονειρεύεσαι πάνω στ’ αχνάρια των εγκληματιών των «φούρνων».
ΑΝ, λοιπόν, τα…παλληκάρια  της Χρυσής Αυγής διέθεταν δυο  δράμια μυαλό, θα πρόβαλλαν το δίκαιο της Γερμανίας (αν αυτό θέλουν να πουν) έναντι των Άγγλων που μας κατασπάραξαν από μακριά. Κατά την άποψη και  το φρόνημά τους-το φρόνημα δεν διώκεται. 
Ωστόσο, δεν πρόκειται για «ιδεολογική» τους συμπαράταξη. Για απομίμηση και αντιγραφή μεθόδων πρόκειται, γι αυτό ανησυχούμε. Γι αυτό και λειτούργησαν τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης που μπουζούριασε τους «συλλέκτες όπλων», συνεργάτες φονιάδων «παρείσακτους» στο ναό της δημοκρατίας.