10.10.13

Ψυχρότερος, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, θα είναι ο φετινός Δεκέμβρης

Ψυχρότερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αναμένεται να είναι ο φετινός Δεκέμβρης, σύμφωνα με τις προβλέψεις του γερμανού μετεωρολόγου Γκέοργκ Μίλερ.
Ο Μίλερ, ο οποίος ασχολείται με τις μετεωρολογικές προβλέψεις για λογαριασμό της Point Carbon, μίας θυγατρικής εταιρείας της Thomson Reuters, σε ανακοίνωση του τονίζει ότι ο ψυχρότερος Δεκέμβρης θα δώσει την θέση του σε ένα ηπιότερο του φυσιολογικού δεύτερο ήμισυ του χειμώνα 2013/2014, για τη βόρεια και την ηπειρωτική Ευρώπη.
Η έκθεση του αφορά στην περίοδο που ξεκινάει από τις 12 Οκτωβρίου μέχρι τον Μάρτιο του 2014, την ώρα που η Ευρώπη ετοιμάζεται να μπει στο "ψυγείο" και οι χώρες του Νότου πλήττονται από την οικονομική κρίση χρέους.

"Τα μετεωρολογικά μοντέλα παραπέμπουν σε ένα σχεδόν φυσιολογικό πρώτο εξάμηνο του χειμώνα με τον Δεκέμβριο να είναι πιθανόν ο ψυχρότερος μήνας", τονίζει ο Μίλερ.
"Περί τα τέλη του χειμώνα (Φεβρουάριος-Μάρτιος) υπάρχουν ενδείξεις ότι θα παρατηρηθεί αυξημένη επιρροή από τον Ατλαντικό, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει καιρικές συνθήκες οι οποίες θα χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη υγρασία αλλά και πιο ήπιο του φυσιολογικού καιρό στην ηπειρωτική και νότια Σκανδιναβία", προσθέτει.
Ενώ επί του παρόντος δεν προβλέπονται περίοδοι έντονης υγρασίας και ισχυρών ανέμων, ωστόσο τα φαινόμενα αυτά είναι πιθανόν να σημειωθούν, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο.
thestival