9.10.13

ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΟ "ΚΟΣΤΟΥΜΙ" Ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο θα εφαρμόσει η κυβέρνηση

Efenpress: Τα ...αυτοσχεδιάζουν το βράδυ (στο...κρεβάτι) και μας τα ξεφουρνίζουν το πρωΐ!
Η κυβέρνηση μας ετοιμάζει νέο «κοστούμι» με την εφαρμογή ηλεκτρονικού περιουσιολογίου και κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης από το 2014.  Θα συγκρίνουν το εισόδημα και την περιουσία και ανάλογα θα μας βομβαρδίζουν με χαράτσια. Δεν θα έχει σημασία για το υπουργείο Οικονομικών αν κάποιος είναι άνεργος ή ανάπηρος, αλλά το γεγονός ότι έχει στην ιδιοκτησία του κάποια ακίνητη περιουσία την οποία μπορεί να κληρονόμησε.

Ο ηλεκτρονικός έλεγχος του «πόθεν έσχες» για την ακίνητη και κινητή περιουσία των φορολογουμένων αναμένεται να διορθώσει τις «αδικίες που συνέβαιναν με τα τεκμήρια διαβίωσης» ισχυρίζεται ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Φέτος είναι η τελευταία χρονιά που θα ισχύουν τα τεκμήρια για κατοικίες, ιδιωτικά σχολεία, σκάφη αναψυχής, πισίνες, πολυτελή αυτοκίνητα και οικιακές βοηθούς.
Ο Γιάννης Στουρνάρας πάντως δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει πως τα τεκμήρια θεσμοθετήθηκαν σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η φοροδιαφυγή κυρίως από τους ελεύθερους επαγγελματίες.
«Όταν έχεις περιουσιολόγιο, μπορείς να συγκρίνεις εισόδημα και περιουσία, οπότε δεν χρειάζεσαι τεκμήρια. Από τη στιγμή που θα έχουμε την πλήρη εικόνα της αύξησης της περιουσίας και του ύψους των εισοδημάτων του κάθε φορολογούμενου, δεν θα έχουν κανένα λόγο ύπαρξης τα τεκμήρια», είχε ισχυριστεί ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης.
 defencenet.gr