8.10.13

Ο Σαμαράς στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο

Με ιδιαίτερες τιμές υποδέχθηκε η αγιοταφική αδελφότητα, με επικεφαλής τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους υπουργούς που τον συνόδευσαν στην επίσκεψή του στο Ισραήλ.
Ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και ακολούθως, υπό τους χαρμόσυνους ήχους του Ναού της Αναστάσεως, περπάτησε μέχρι το Ναό όπου και με ιδιαίτερη συγκίνηση προσκύνησε στον Πανάγιο Τάφο. Τον πρωθυπουργό και την συνοδεία του ξενάγησε στα προσκυνήματα και στο καθολικό του Ναού ο Πατριάρχης.

Κατά την υποδοχή του στο Πατριαρχείο ο κ. Θεόφιλος ανέφερε ότι τον υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά σαν προστάτη των απανταχού Ελλήνων και του απέδωσε τα διάσημα του Παναγίου Τάφου και τον Μεγαλόσταυρο. Ο πρωθυπουργός, στον δικό του χαιρετισμό, ευχήθηκε “καταλαγή, ειρήνη και αγάπη και ευχήθηκε στους ιερείς δύναμη για να συνεχίσουν το έργο τους. Είμαστε δίπλα σας και όλοι εδώ παίρνουμε δύναμη από εσάς. Ο αγώνας σας είναι πολυσήμαντος”
Στη διαδρομή του από το Πατριαρχείο μέχρι τον Ιερό Ναό του Παναγίου Τάφου υπήρχε πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων προσκυνητές από την Ελλάδα οι οποίοι τον επευφημούσαν και του έλεγαν να συνεχίσει τον αγώνα του.
http://ysterografa.gr