10.10.13

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΠ Α.Τσίπρας: "Να δώσει ο ίδιος ο Α.Σαμαράς εξηγήσεις για τις υποκλοπές σε βουλευτές"

Ως μπούμερανγκ επιστρέφει στην κυβέρνηση η χρήση της ΕΥΠ κατά του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή για να εξυπηρετήσει να νεοταξικά σχέδια της τρόικα:
Η Αριστερά αντιλαμβανόμενη ότι είναι "ο επόμενος στόχος", "σηκώνει" το θέμα και ο ίδιος ο Α.Τσίπρας ζητεί να προσέλθει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη Βουλή, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις παρακολουθήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και του ίδιου του προέδρου του κόμματος.

Κληθείς να σχολιάσει το αποκαλυπτικό σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Αυγή" ο Α.Τσίπρας είπε ότι"ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει πολιτική με βάση δημοσιεύματα, αλλά καταθέτει ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο και ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση".
Έπειτα από πρόταση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία έγινε δεκτή, ο διοικητής της ΕΥΠ Θανάσης Δραβίλλας θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το εάν τηρείται η νομοθεσία που ισχύει για την ΕΥΠ και εάν τηρείται η διασφάλιση του τηλεφωνικού απορρήτου, μετά και τα τελευταία γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις υποκλοπές.
Στο άρθρο της "Αυγής" αναφέρεται κάτι πολύ σοβαρό: "Σύμφωνα με "βαθύ λαρύγγι" της ΕΥΠ  ήδη αρκετές μονάδες της εν λόγω υπηρεσίας ασχολούνται με την Αριστερά κα ειδικά με τον ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ.: Από το Σάββατο το defencenet.gr έγραψε αποκλειστικό ρεπορτάζ με τίτλο "Πώς και από ποιον έμαθε ο Α.Τσίπρας ότι η ΕΥΠ παρακολουθεί τα τηλέφωνά του" για το συγκεκριμένο "βαθύ λαρύγγι" που ενημέρωσε τν Α.Τσίπρας για τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων του-διαβάστε σχετικά εδώ).
Η πρόσφατη ερώτηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου για το κατά πόσο χρησιμοποιούνται νόμιμα οι κοριοί της ΕΥΠ αποκαλύπτει ότι ακόμα και μέσα στη Ν.Δ. υπάρχουν στελέχη που ανησυχούν και δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη στον έμπιστο του πρωθυπουργού Νίκο Δένδια.
Ακόμα πιο αποκαλυπτική όμως είναι η πληροφορία που δεν δίστασε να δημοσιοποιήσει ο συνήθως καλά πληροφορημένος για τις δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών Γιώργος Καρατζαφέρης, ότι εδώ και καιρό έχουν υπό παρακολούθηση το τηλέφωνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να "δέσουν" τη σχέση του με το κίνημα στις Σκουριές."
Παρακολουθούνται τα τηλεφωνα βουλευτών της Μακεδονίας
Επίσης στο άρθρο αναφέρεται ότι "Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες, στο στόχαστρο της ΕΥΠ δεν είναι μόνο στοχοποιημένος λόγω δημόσια διατυπωμένων απόψεών του βουλευτής της Μακεδονίας, αλλά και βουλευτές της Θεσσαλονίκης, των οποίων επίσης τα τηλέφωνα και οι κινήσεις παρακολουθούνται. Όπως επίσης υπό συστηματική παρακολούθηση είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένας τουλάχιστον βουλευτής του ΚΚΕ και στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ."
Λέει επίσης ότι άνθρωποι του πρωθυπουργού καυχιώνται ότι "η εξάρθρωση του μαύρου, δηλαδή της Χρυσής Αυγής, είναι πρόβα τζενεράλε για το "συντριπτικό πλήγμα στο κόκκινο", δηλαδή στην Αριστερά."
Στο άρθρο καταγγέλλεται "οργανωμένο σχέδιο από το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο έχει και την έγκριση (σ.σ.: σιγά μη και δεν την είχε...) του Ευάγγελου Βενιζέλου που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την συστηματική παρακολούθηση των τηλεφώνων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με στόχο να στοιχειοθετηθεί η σχέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με οποιαδήποτε μορφής βία".
Όπως υποστηρίζεται στο άρθρο, το σχέδιο "ξεφεύγει από κάθε έννοια και της πιο οξυμένης δημοκρατικής αντιπαράθεσης και αποτελεί επικίνδυνη, για τη δημοκρατία και την ομαλότητα, πολιτική προβοκάτσια κατά της Αριστεράς και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ".
Μάλιστα λέει ότι το έχουν "εισηγηθεί οι ακραίοι σύμβουλοί του και συζητεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αυτό προκύπτει από πληροφορίες, ακριτομύθιες, δημόσιες δηλώσεις, αλλά και διαρροές που έχουν ως πηγή τους στελέχη της ΕΥΠ, μετριοπαθείς προσωπικότητες της Ν.Δ., αλλά και "βιαστικούς" του Μαξίμου."
Στόχος, πάντα σύμφωνα με το άρθρο είναι "η θεωρία των άκρων, από τα μαλλιά της οποίας πιάστηκε η ομάδα Σαμαρά-Βενιζέλου για να αποφύγει τον πολιτικό και εκλογικό καταποντισμό, εξελίσσεται σε σκοτεινή, ανεύθυνη και εμπρηστική προσπάθεια να πληγούν τα κινήματα αντίστασης, η Αριστερά και πρωτίστως ο ΣΥΡΙΖΑ με την επιστράτευση παρακρατικών μηχανισμών, αλλά και τομέων του κράτους."
Γράφει ο "ειδικός συνεργάτης":
"Να χτυπηθεί η αριστερή βία, είναι το σύνθημα του Μαξίμου προς τα δυναμικά στηρίγματα της πολιτικής Σαμαρά τόσο στην αστυνομία και την ΕΥΠ, όσο και στη ΔικαιοσύνηΣειρά έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι το παρασύνθημα, ενώ έχουν τεθεί ήδη σε ετοιμότητα οι μηχανισμοί εκείνοι που ανέλαβαν να επιβεβαιώσουν στην πράξη τη θεωρία των δύο άκρων."
Υποστηρίζει επίσης ότι υπάρχουν τρεις συνιστώσες στο σχέδιο το οποίο έχει επεξεργαστεί μικρή ομάδα "σκληρών" του Μαξίμου. Προβλέπει:
- Τον βομβαρδισμό της κοινής γνώμης με την τοξική προπαγάνδα κατά της "αριστερής βίας", την οποία έχει υιοθετήσει πλήρως ο πρωθυπουργός και διακινούν πρωτίστως οι άνθρωποί του. Το γεγονός ότι η σχετική θεωρία δεν περνάει στην κοινή γνώμη, αντί να αποθαρρύνει τους εμπνευστές της, τους ωθεί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σε ακόμα μεγαλύτερες ακρότητες και σε προσπάθεια να "αποδείξουν" την ισχύ της αξιοποιώντας κάθε νομιμοφανές ή παράνομο μέσο.
 - Τη συστηματική παρακολούθηση των τηλεφώνων βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με την ελπίδα ακριβώς να στοιχειοθετηθεί η σχέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με οποιαδήποτε μορφής βία.
 - Την κινητοποίηση των προθύμων στο δικαστικό σώμα, οι οποίοι θα αναλάβουν να γενικεύσουν τις Σκουριές και να περάσουν την "αντιεγκληματική" νομοθεσία από τα κινήματα αντίστασης στην Αριστερά.
Υπενθυμίζει επίσης ότι το σύνθημα εφαρμογής του σχεδίου, έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός διακηρύσσοντας από την Ουάσιγκτον ότι "εκτός από τη Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί και η ακραία αντιπολίτευση που μιλάει για έξοδο από το ΝΑΤΟ, το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση".
Ο Ειδικός Συνεργάτης περιγράφει πως το "σχέδιο ανωμαλίας", όπως το αποκαλεί, ανέλαβαν να προωθήσουν άνθρωποι του Αντώνη Σαμαρά. Και παραθέτει:
- Τη δήλωση Βορίδη ότι η κυβέρνηση θα σταθεί αποφασιστικά απέναντι στην πολιτική βία, «και της Χ.Α. και της Άκρας Αριστεράς... Το ότι η Ελλάδα περνάει δύσκολα σε μια οικονομική κρίση, δεν θα την οδηγήσει σε εμφύλιο. Και όσοι υποτίμησαν τη δύναμη του κράτους, σύντομα θα διαπιστώσουν ότι εξετίμησαν λάθος τα δεδομένα».
- Τις δηλώσεις Λαζαρίδη, ο οποίος, εν μέσω μάλιστα της οργής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, διατύπωσε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εκτός συνταγματικού τόξου.
- Και φυσικά τη δήλωση του φίλου και συμβούλου του πρωθυπουργού, Φαήλου Κρανιδιώτη, ο οποίος, απευθυνόμενος "στα παιδιά της Τσίπρας και Κολλητοί Α.Ε.», αποκάλυψε ότι θα ακολουθήσει «καταστολή της ανομίας και της βίας χωρίς διακρίσεις... με πολιτική αχρωματοψία". Και για να κάνει σαφέστερες τις απόψεις του προειδοποιούσε τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Διαδικτύου ότι έρχονται "βραχιόλια".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr